Tisztifőorvos: több mint száz fertőzött a Pesti úti Idősek Otthonában

2020. április 09. 10:54

A népegészségügyi szakemberek jelenleg is azokat a hiányosságokat tárják fel, amelyek megszüntetése révén van esélyünk a folyamat megállításában – tette hozzá Müller Cecília.

2020. április 09. 10:54

Az elmúlt percekben jutott tudomásomra, hogy a Pesti úti Idősek Otthonában az éjszaka végzett laborvizsgálatok alapján, már több mint száz fertőzöttet tartanak nyilván” – mondta el az országos tisztifőorvos. Müller Cecília az operatív törzs napi tájékoztatójának keretében elmondta, munkatársai most is a helyszínen vannak és végzik a szűrővizsgálatokat. „Olyan nagy létszámú az intézmény, hogy a szűrővizsgálatokat sem lehetett egy lépésben elvégezni” – tette hozzá. 

A népegészségügyi szakemberek jelenleg is azokat a hiányosságokat tárják fel, amelyek megszüntetése révén van esélyünk a folyamat megállításában, a tovaterjedés megakadályozásában” – fogalmazott. „Magam is el fogok látogatni a helyszínre, mert szükségesnek tartom ellenőrizni az ott folyó intenzív munkát, ami megakadályozza a járvány terjedését” – jelentette ki Müller Cecília.

(Mandiner)

Összesen 219 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. április 10. 03:11
A történet tényszerűen a 444-en olvasható.
Marcus Crassus
2020. április 10. 02:20
karácsony gergely egy tökkelütött hülye :DDD A pestiek egy félkegyelmű baromfit választottak meg vezetöjüknek. :DDD Egészségükre! xD
Newman
2020. április 10. 00:44
A főpolgi nem felelős semmiért, őt csak facebookozni, és instagrammozni tartják:)!!!!!!!!??
BossN
2020. április 09. 17:19
Karácsony nem ura a helyzetnek. Az eredmény többszáz fertőzött a fővárosi fenntartású öregotthonokban, számtalan beteg és vírushordozó és nyomor, rühes betegek a köbön. Karácsoy, béna vagy ,lesz jutalom ne félj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!