Karácsony: Az én apukám egy este nem jött haza

2020. április 29. 17:33

A járványhelyzetről és családi tragédiáról is beszélt a főpolgármester az ATV-ben.

2020. április 29. 17:33

Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt kedd este. Az interjúban a járványhelyzet kapcsán elmondta: részt vett a népjóléti bizottság ülésén, de nem látja, hogy az ellenzék és a kormány sikeres együttműködése irányában előrelépés történt volna.

A Pesti úton minden a jogszabályoknak megfelelő volt Karácsony szerint

A főpolgármester szerint a Pesti úti idősotthonban minden feltétel a jogszabályoknak megfelelően teljesült. Erre némiképp rácáfol, hogy a fővárosi Kormányhivatal szerdán egymillió forintos büntetést szabott ki az idősotthonra.  Az otthonban történő egészségügyi ellátásra kitérve Karácsony azt mondta, hogy „volt egészségügyi ellátás. Tíz szakorvossal és háziorvossal van szerződése az intézménynek és ráadásul a megbetegedések szempontjából

– fogalmazott a főpolgármester.

Karácsony hangsúlyozta továbbá, hogy szerinte a betegséget a kórházból hazatérő lakók vitték be az intézménybe. A tesztelés fontosságát emelte ki, szerinte azért a Pesti úton volt a legtöbb beteg, mert ott végezték a legtöbb tesztet. Állítása szerint azonban a tesztelés nem a főváros, hanem az állam feladata lenne.

Karácsony: A sebességkorlátozás célja az emberéletek védelme

A sebességkorlátozások kapcsán a főpolgármester elmondta: a közgyűlés többségének támogatását élvezi. Karácsony a forgalom csökkenését és a közúti balesetek megelőzését reméli a lépéstől. 

Beszélgessen el bárki egy olyan ember családtagjával, akinek egy hozzátartozója nem ment haza egy autóbaleset miatt. Ha valakit 30-al gázol el egy autó, biztosan túléli, ha 60-al, akkor biztosan nem. Az én apukám egy este nem jött haza. Nekem ezért nincs jogosítványom. Ez azonban nem befolyásol abban, hogy olyan várost csináljunk, ami az élhetőségről szól és arról, hogy vigyázzunk egymásra” – mondta Karácsony Gergely.

 

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oliverkov
2020. május 01. 16:58
Harácsony Geri! A pesti úti idősotthonban jelenleg 33 halott van. Ez azt is jelenti, hogy több mint 33 embernek már soha nem megy haza valamelyik szülője! De még tőled nem lehetett azt sem hallani, hogy "részvétem".
NTLLK
2020. május 01. 14:15
És hány ember apukája nem jött haza, mert csak úgy elvitte.........a cica.
syphax
2020. május 01. 07:35
Már.már sajnálom ezt a szerncsétlen-gyenge.jellemtelen niemand Karácsonyt. EGY JÓ FING ERŐSEBB NÁLA...OLYAN SENKI EZ A PALI....DE EZ--ISTEN ELŐTT--A JELLEMTELEN TAKNYOK SORSA....
Tanner
2020. május 01. 00:25
Ezek szerint lesz külön budapesti KRESZ, és lesz külön jogosítvány csak Budapestre, vagy elhelyeznek több százezer táblát a 30-as sebességhatár miatt. Gyönyörűen fog kinézni a város! A buszok és a villamosok is 30-al fognak menni. A munkába járás ami eddig egy órát vett igénybe most kettőt fog. Ki fog Budapesten dolgozni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!