ITM: Dinamikusan bővül a napenergia-termelés

2020. április 30. 12:59

Az első negyedév termelése több mint tízszeresére nőtt a 2018 azonos időszakában mértnek.

2020. április 30. 12:59

Dinamikus bővül a napenergia-termelés Magyarországon – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán. Kaderják Péter hozzátette: a napelemes  kapacitások beszerzésének mértéke is majdnem kétszeresére nőtt az elmúlt két évben. Mint mondta, idén márciusban a hazai áramtermelésnek már több mint 3-4 százalékát napelemes termelés adta.

Két hete, április 16-án a naperőművek termelése elérte a 950 megawattot, amely megközelítőleg két paksi atomerőmű blokk termelésének megfelelő energiamennyiség – fűzte hozzá. A napenergia minden felhasználói és fogyasztói szegmensében dinamikus nő, a lakóházak tetejére épített szerkezetek már a magyarországi napelemkapacitás negyedét adják.  

(MTI)

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2020. április 30. 13:33
..."április 16-án a naperőművek termelése elérte a 950 megawattot"... Ez teljesítmény. A mennyiséget MWh-ban mérjük. Ez viszont csak az említett 3-4 %. Jön a nyár. A napelemek teljesítménye, termelése fokozódik. Mit csinálunk, ha délidőben néhány órára a teljesítmény jóval 1000 MW fölé emelkedik? Abban az időben külföldön is energiafelesleg lesz, nem veszik át. A csehek imátkoznak, hogy Németországban ne termeljenek túl sok energiát a szélerőművek, mert a csehek vízerőműveikben tárolják a német felesleget. Ha túl nagy lenne a felesleg, tönkreteszi a cseh villanyszolgáltatást. Pedig a szélnél nincs olyan csúcsérték, mint a naperőműveknél déli 12 óra körül. A felesleges energia a hálózatban tönkreteszi a hálózatot.
shark
2020. április 30. 13:10
A gravitációt még mindig ki tudjuk kapcsolni?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!