Orbán: Megpróbáljuk újra elindítani az életet Magyarországon

2020. április 29. 19:17

A miniszterelnök a Facebook-oldalán jelentette be az új intézkedéseket.

2020. április 29. 19:17

Videón jelentkezett be a Facebookon a miniszterelnök. Elmondta: a védekezés első szakasza lezárult, az ország sikeresen felkészült a tömeges megbetegedésekre. „Önökkel együtt megpróbálhatjuk újraindítani az életet Magyarországon.” Kiemelte, hogy az idősek és a veszélyeztetettek védelmét továbbra is fent kell tartani.

A miniszterelnök az alábbi fontosabb bejelentéseket tette:

  • Budapesten továbbra is érvényben maradnak a kijárási és egyéb korlátozások.
  • Vidéken az üzletek időkorlátozás nélkül megnyithatnak, újra kinyithatnak a szabadtéri strandok, illetve a kávézók és az éttermek teraszai. Továbbra is érvényben marad az 1,5 méteres távolságtartás, tömegközlekedési eszközökön és üzlethelyiségekben pedig kötelező lesz az arc eltakarása.
  • Az idősek védett időzónái továbbra is fennmaradnak.
  • A többi részletszabály holnaptól válik majd megismerhetővé.

Orbán elmondta: továbbra is folyamatosan konzultálnak a járványügyi szakemberekkel, az érvényben lévő szabályozást kéthetente felülvizsgálják majd.

(Mandiner)

 

Összesen 381 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. május 01. 06:43
Orbán: Megpróbáljuk újra elindítani az életet Magyarországon Karácsony meg megpróbálja lassítani.
hunnia
2020. április 30. 09:44
A vidéki lazítással egyet értenék, a strandok és éttermek kivételével. Vagyis budapesten nem mehetek étterembe, de leutazhatok Balatonra a hét végére, és ott az étteremben megkapom a vírust egy másik turistátol és visszahozom Budapestre. Tehát a strandoknak é éttermeknek még ott is legytább majus végig zárva kénne lenniük
zolizolizoltan
2020. április 30. 08:27
A Orbán a fertőzöttek izolálásában nagyon-nagyon béna, különösen a kórházak lettek a legnagyobb fertőző források. Pedig elvileg ott kellene tesztelni és izolálni a legerőteljesebben. Ebben nem segíthet a lakosság fegyelmezettságe, ez egyes-egyedül Orbán szervezőképtelenségén múlik. Nem jó kilátásokkal lazítunk.
Wotan
2020. április 30. 07:44
A lépés teljesen racionális. A vidéki alacsony fertőzöttségi ráta indokolatlanná tesz számos szigorú korlátozást. A vendéglátás, kereskedelem újraindításával a korábban ott dolgozók többsége visszatérhet a munkába. Egyértelmű hogy Bp a gócpont igy ott a korlátozások fenntartása indokolt. Természetesen ha negatív tendenciák következnek újabb szigorítások jöhetnek, de ezt mondták is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!