Egy hónap alatt 30 százalékkal nőttek a szállásfoglalások

2020. április 28. 09:54

A szakma június elejére-közepére várja a járványhelyzet enyhülését, sőt az újraindulást.

2020. április 28. 09:54

Az egy hónappal korábbival összehasonlítva áprilisban 30 százalékkal nőtt belföldön a szállásfoglalás aránya – mondta Könnyid László, az Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese kedd reggel az M1 aktuális csatornán. A vendégek június második felére, júliusra és augusztusra már nagy számban foglalnak szállást – tette hozzá.
    
A műsorban felidézték az MTÜ nemrégiben közzétett felmérését, amelyből kiderült, hogy a magyarok több mint fele tervez belföldi utazást a járvány után az idén. A válaszadók 12 százaléka úgy nyilatkozott, hogy felkeres majd valamilyen külföldi úti célt, legtöbben Horvátországot és Görögországot jelölték meg. Könnyid László szerint a megkérdezettek fele fontosnak tartja, hogy a foglalásokat rugalmasan kezeljék a szállodák, míg negyedük szerint a második legfontosabb kérdés az egészség.

Egyet már most kijelenthetünk, nem ugyanolyan lesz pihenni, mint az elmúlt időszakban, a járvány előtt, rengeteg dolog meg fog változni” – hangsúlyozta, hozzátéve, valószínűleg a  felszolgálók szájmaszkot és kesztyűt viselnek majd, a napágyakat egymástól két méterre helyezik ki, és a strandon is figyelni kell a társadalmi távolságtartásra.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Süti10
2020. április 29. 14:22
Erre kíváncsi vagyok én is, az oldalunkon pekiapartman.hu-n vissza mondtak minden nyári foglalást...
Thombatta
2020. április 28. 15:37
Kulfoldi nyaralas? Minden hatar le van zarva kiveve ha igazoltan munka megy oda vki. Igazolast kell felmutatni nem eleg bemondani. Vasfuggony van. Hatar es szalloda nyitasokrol szo sem esik. Minden nap nezem az olasz helyzetet de oda iden sztem turista nem megy. Az mas kerdes, hogy nepfelkeles lesz mert nem fog szepen csendben ehenhalni fel Olaszorszag aki a turizmusbol el. Lasd deli reszek es szigetek.
balbako_
2020. április 28. 10:51
Akkor a turizmus is beindul lassan.
Aerion
2020. április 28. 10:04
A szállásfoglalás szándékjel, a körülmények tudják érvényesíteni. Remélem így lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!