Eddig hat fővárosi fenntartású idősotthonban jelent meg a vírus

2020. április 30. 16:30

A hat intézményben összesen 360 idős gondozott, valamint 60 dolgozó lett fertőzött és 49-en haltak meg.

2020. április 30. 16:30

Az Origo szerint hat fővárosi fenntartású idősotthonban jelent meg a koronavírus. Az online lap csütörtökön megjelent cikkében azt írta, „a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő idősotthonok közül tehát már nemcsak a Pesti úton, hanem két 11. kerületi, a Rózsa utcai, a Rupphegyi, a Kútvölgyi úti idősotthonban is megjelent a vírus. Az is kiderült, hogy a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő idősotthonok közül 6 intézményben van hivatalosan is igazolt koronavírusos, ezekben összesen 360 idős gondozott, 60 dolgozó lett fertőzött, és 49-en haltak meg” – olvasható a cikkben.

Hozzátették, hogy az idősotthonok között

a legnagyobb gócpont továbbra is a Pesti úti idősotthon,

ahol 295 gondozott, 26 dolgozó és 34 elhunyt van jelenleg. A Rózsa utcában 53 gondozott és 20 dolgozó, a Kamaraerdei úton 10 gondozott és 3 dolgozó, a Kútvölgyi úton és a Bánk Bán utcában 1-1 gondozott, a Rupphegyi úton pedig 1 dolgozó fertőzött. 34 halott a Pesti útról kerül ki, 14 meghalt ember a Rózsa utcából és 1 fő a Kútvölgyi útról – tudta meg a lap a Koronavírus Sajtóközpont kérdésükre küldött válaszából.

Ezek szerint az összes idősotthonban igazolt fertőzött 57 százaléka fővárosi fenntartású idősotthonban él, és az összes idősotthonban meghaltak 74 százaléka is ezekből az intézményekből kerül ki. A Pesti úti idősotthon lakói az összes idősotthonban fertőzöttek 47 százalékát teszik ki, az összes idősotthonban meghalt ember több mint fele a Pesti úti idős otthon gondozottja Érdekesség, hogy a szintén Budapesten található, de nem önkormányzati fenntartásban lévő közel hatszáz idős emberről gondoskodó Olajág Otthonokban viszonylag kevés, 50 igazolt fertőzött van, és 7 ember halt meg. Ezenfelül másik 3 nem önkormányzati fenntartású budapesti idősotthonban jelent meg kevés esetszámmal a vírus, de azokban haláleset eddig nem történt” – áll az Origo cikkében.

(MTI)

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2020. május 01. 01:45
2019 novemberétől az idősek otthonából a jó lelkiismeretes gondozókat lecserélték eltűntek itt ott orvosok is alig , amit Müller tiszti orvos is szóvá tett.
Newman
2020. április 30. 23:33
Karácsony öli, a választóit!!! Mert csak egy bábú! Azért tartják!! Gyorsan ki lesz ixelve!!! De szegény még nem tudja!:))
BossN
2020. április 30. 20:44
Karácsony bűne
bagira
2020. április 30. 20:04
Május 4 től vidéken a kormány kijárási tilalmat feloldotta. Fővárosban tovább érvényben a kijárási tilalom , köszönhetik ballibsik uszító kampányának , fertőzés elleni védekezést gátolták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!