BKV-szakszervezet: Ilyen zsúfoltságban senki sincs biztonságban

2020. április 05. 15:04

A rendkívüli zsúfoltság pedig a közlekedésszervező felelőssége – véli a szakszervezeti vezető.

2020. április 05. 15:04

„A BKK nem járt el helyesen, mert nem lehet a megszokott sémákat ráhúzni egy rendkívüli helyzetre” – nyilatkozta a hirado.hu-nak Naszályi Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke, aki szerint rendkívüli menetrendet kellett volna készíteni ahelyett, hogy először a szünidei, majd a szombati, most pedig ismét a szünidei menetrenddel kísérleteznek – írja a Hirado.hu

Az a rendkívüli zsúfoltság, ami kialakult, a BKK mint közlekedésszervező felelőssége – véli a szakszervezeti vezető. Naszályi Gábor hozzátette, hogy a járművezetők biztonságát szolgáló minimális védőfelszerelések is csak jelentős késéssel érkeztek meg. A szakszervezet elnöke arra figyelmeztet:

Az érdekvédelmi szervezet vezetőjének vélekedését erősítette meg a Hirado.hu-nak Ócsai Lajos, a kecskeméti Bagoly Egészségház Oltóközpontjának főorvosa is, aki korábban tíz éven keresztül vezette az Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályát. A szakember egyértelművé tette: „Ha maszk nélkül, kis távolságra vannak az emberek, akkor sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy megfertőződnek.”

Éppen ezért nem tartja jó iránynak a járatritkítást a járványügyi szakember sem, különösen akkor nem, ha az emberek nem tartják be szigorúan a maszkviselést. Ócsai Lajos szerint a maszk és a minimum 1-2 méteres távolság megtartása együttesen lényegesen hatékonyabbak lennének. Úgy véli, mindenképpen törekedni kellene ennek megszervezésére a tömegközlekedésben..

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VESZ ÉSZ
2020. április 06. 09:37
Az a sok agyament fideszes azt szeretné ,ha egy buszon csak ketten utaznának,ő meg a buszsofőr,mert ez így,talán nem fertőződnek meg.O1G most ezt sugalmazza a szektatagoknak,akik ész nélkül mindenre hajlandóak,mert márt nincsenek önmaguknál,betegek,agyilag is betegek.
zakar zoltán béla
2020. április 05. 19:05
Gulag I.
pitypang1125
2020. április 05. 17:43
Azonnali kijárási tilalmar rutyapesten.
night watch
2020. április 05. 17:34
Rendeljétek már el a kötelező maszkviselést közterületen az Isten szerelmére. A vírus elsősorban a levegőn keresztül terjed. Gao Fu, a kinai járványügyi guru kerek perec megmondta a Science Magazinban egy interjúban: az európaiak nagy hibája, hogy nem viselnek maszkot fedett helyeken és a szabadban. 'A cseppek nagyon fontos szerepet játszanak - maszkot kell viselni, mert ha beszélsz, mikroszkopikus cseppek jönnek ki a szádból. Sok embernek a fertőzés elején, vagy egyáltalán nincs szimptómája. Ha maszkot hordunk, az megakadályozza a cseppek kiszabadulását a levegőbe és mások megfertőzését.' Miért olyan nehéz ezt megérteni? Nem kell sebészi, meg más professzionális orvosi maszk, azt hagyjuk az egészségügyieknek. Elég egy sál, vagy kendő a szájad előtt és máris drasztikusan lecsökken a koncentrált aeroszol felhők kialakulása zárt terekben. Szabad ég alatt a légáramlat még sodorja is ezeket a felhőket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!