Románia
ÉLŐ
Ukrajna

BKK: Folytatódik az ideiglenes kerékpársávok kialakítása

2020. április 15. 14:27

Hamarosan több útszakaszokon is biztonságosabban lehet majd biciklivel közlekedni – írta közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.

2020. április 15. 14:27

A Bartók Béla út után a Tétényi úton is elkezdődött az ideiglenes kerékpársávok kialakítása – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán. A fővárosi önkormányzat korábban döntött ilyen kerékpársávok kialakításáról, hogy így segítse a koronavírus-járvány idején a munkába járást és a biztonságos közlekedést.

Első lépésként a Bartók Béla úton alakítottak ki kerékpársávot, jelenleg pedig a Tétényi úton kezdődnek el a munkálatok. Ezzel párhuzamosan a fővárosi önkormányzat további helyszínek bevonásáról is döntött, így hamarosan több útszakaszokon is biztonságosabban lehet majd biciklivel közlekedni – olvasható a BKK által az MTI-hez eljuttatott közleményben. Kerékpársávok lesznek a Tétényi útnak a Bartók Béla út és az Etele út közötti részén, az Üllői útnak a Kálvin tér és a Könyves Kálmán körút közötti szakaszán, a Baross utcában a Kálvin tér és az Orczy tér között, illetve a Rákóczi úton.

A Bartók Béla út Móricz Zsigmond körtér és Tétényi út közötti szakaszán már használható az ideiglenes kerékpársáv. A BKK közölte: ha a későbbi tapasztalatok kedvezők lesznek, a kialakított sávok egy része a járvány után akár véglegessé is válhat. A közlemény szerint az elmúlt időszakban nőtt a kerékpár-forgalom Budapesten. A kerékpározás a járványügyi veszélyhelyzet idején is megfelelő közlekedési forma, hiszen biciklivel lehet a leginkább minimalizálni az utazás közbeni fertőzés esélyét – írták emlékeztetve arra is, hogy március 14-től átmenetileg jelképes, 100 forintos összegért lehet használni a fővárosi közbringarendszert, a MOL Bubit.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2020. április 16. 09:18
Ismerem már ezt a zöldköcsög-hozzáállást. A járvány után az lesz a duma, hogy milyen jól működik ez a rendszer, nem is volt az autósoknak szüksége ezekre a sávokra, maradjon. :-( Egy városvezetés közvetlenül úgysem részesül a GDP-ból, nekik mindegy, hogy hogy megy a forgalom. De az országnak meg lényeges, hogy a legfontosabb ütőere, a főváros működjön. Ezekkel a forradalmian új, csodálatos eszmékkel csak az a baj, hogy nem működnek hosszú távon. Csak amíg tart a mások pénze. Mert a külföldi üzletember meg a kisáruszállítók majd biciklin nyomják, mert az olyan cool.
apoa
2020. április 16. 01:11
Hogyan lesz ez? Pl. a Baross utcában a Kálvin tér és az Orczy tér között-Megszüntetik a parkolóhelyeket? Úgyis ingyenes lett, nem hoz pénzt.
zakar zoltán béla
2020. április 15. 22:46
Lassú ész Kerót bont...
Pierre
2020. április 15. 18:50
tarlos ilyet nem csinalna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!