Tuzson: Amíg kormányzunk, nem lesznek illegális migránsok

2020. március 03. 10:18

Öt éve nem volt ilyen komoly a migrációs helyzet a magyar kormány szerint – hangzott el a Kossuth Rádióban.

2020. március 03. 10:18

A Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára szerint az emberek véleményére kell alapozni a kormány politikáját. Tuzson Bence az M1 műsorán kedden azt mondta, hogy a magyar emberek véleménye szerint meg kell védeni az ország határait, ezért a kormánynak az „emberek kollektív bölcsességében” bízva kötelessége ezt megtenni. Ezen a területen Magyarország komoly eredményeket tud felmutatni.

A „börtönbiznisz” kapcsán kifejtette, hogy olyan szabályozásra van szükség, amely megállítja a bizniszt, helyére teszi az értékeket, és az esetleges kifizetéseket a bűncselekmény áldozatainak adja. Akik nem érzik az erkölcsi problémát ebben a kérdésben, azok tévednek vagy szándékosan figyelmen kívül hagyják, hogy alapvető társadalmi kérdésről van szó – mondta Tuzson Bence, majd hozzátette: a büntetőpolitika célja az, hogy visszatartsa az embereket a bűncselekmények elkövetésétől. Ha a börtönökben otthoni körülményeket teremtenének, elvennék ezt a visszatartó erőt.

Tuzson Bence a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy 2015 óta nem volt annyira komoly a migrációs helyzet, mint most. A nemzeti konzultációnak köszönhetően azonban Magyarország felkészült a határvédelemre – fűzte hozzá az államtitkár. Az államtitkár úgy fogalmazott: amíg polgári kormány van, egy illegális bevándorló sem teszi be a lábát Magyarországra.

Tuzson Bence szerint közös európai fellépésre van szükség, és el kell ismerni azokat az országokat, amelyek védik határaikat. Magyarország a szomszédos országokkal szorosan együttműködik a határvédelemben, déli szomszédjainak és Észak-Macedóniának pedig segítséget is nyújt – tette hozzá Tuzson Bence.

(MTI)
 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lombi
2020. március 03. 13:18
Ez a feladat. Erre adtunk felhatalmazást.
llnnhegyi
2020. március 03. 12:43
Helyes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!