Pozitív lett a tesztje egy idősotthon több lakójának

2020. március 29. 13:39

Az otthon dolgozóit is tesztelték, de közülük senki sem lett beteg.

2020. március 29. 13:39

Szombaton egy, vasárnap reggel pedig újabb hét teszt eredménye lett pozitív a szentesi kórházban. Egy környékbeli idősotthon lakói fertőződtek meg – írja a hvg, amely információt Müller Cecília, országos tisztifőorvos is megerősített az Operatív törzs délelőtti sajtótájékoztatóján.

A szóban forgó intézmény a Nagymágocsi Kastélyotthon. A szentesi polgármester közösségi oldalán számolt be a hírről. Kiderült, az otthon egyik lakóját fejsérüléssel szállították a szentesi kórházba, majd elvégezték rajta a tesztet. Miután az ő tesztje pozitív lett, szombaton kivonultak az otthonhoz, és mind a 286 ott élő idős embert letesztelték. Ekkor derült ki, hogy további hét ember kapta el a koronavírust, akiket a szentesi kórházba szállítottak.

Az otthon dolgozóit is tesztelték, de közülük senki sem lett beteg” – közölte Müller Cecília.

A szentesi polgármester szerint a kórházban van az ellátásukhoz szükséges védőfelszerelés.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzkeptiKUSS
2020. március 29. 19:17
Sajnos a karantén, ha lájtos is, önmérséklet nélkül nem 100 százalék. Mondjuk egy lakó kiszökött egy kisfröccsért.
bpe
2020. március 29. 17:18
2,8%-nál megfogni egy ilyet, mekkora bravúr/mák!
vigyor
2020. március 29. 15:32
Basszameg, basszusbasszusbasszus! vajon ki a fészkes fene látogatta meg mégis nagy titokban idős szerettét, vagy lógott ki valahogy az idős ember?
olvaso9
2020. március 29. 15:30
Olvasom a HVG eredeti cikkében ezt: "A szociális intézményekben egyébként már látogatási és felvételi tilalom van érvényben tíz napja, de úgy tudjuk, hogy az ellátottakat gondozók ki és bejárhatnak a munkahelyükre." No ez az. "Úgy tudjuk..." Kedves Újságíró Kolléga! Ön ugye ezzel azt sugallja, hogy nem szabadna otthonról bejárni a dolgozóknak, hanem talán ott kellene nekik is éjszakázni és élni a munkahelyükön. Ezt esetleg minden munkahelyre (az Önére is) vonatkoztatja? Ön is tudja, itt még nem tartunk és igen-igen nehezem megvalósítható (bár a Szent László Kórház egyik vezetője önkéntesen így járt el, a kórházban alszik). Erre nincs rendelet még (jó okkal) és remélhetőleg nem lesz mindenhol ilyenre szükség. Erre mondom, hogy rosszindulatú gyanúsítgatás, félelemkeltés, pánikkeltés. Erre mondom, ha nem tud segíteni, akkor legalább ne ártson. (Egyébként a nagyon sajnálatos esetet mielőbb ki kellene vizsgálni és tanulságait mielőbb közreadni.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!