Mandiner Podcast: A turizmus digitalizálása – Ez lehet az egyik kitörési pont?

2020. március 31. 15:23

A szakemberek tavaly nagy terveket szőttek az okos turizmus megteremtéséről, Budapestnek óriási esélyei voltak a robbanásszerű fejlődésre egy integrált turisztikai rendszer megteremtésével, majd jött a járvány.

2020. március 31. 15:23

Vendégünk: Rasztovits Dávid, a Digitális Turizmus Zrt. vezérigazgatója.

 

Ha van globális üzletág, akkor a turizmus az. És ha van szektor, ahol az online tranzakciók száma robbanásszerűen megnőtt, ahol tömeges igény van a technológiai átjárhatóságra, gyorsaságra, akkor az szintén a turisztika. Ezek igaz megállapítások voltak egészen 2020 elejéig, azonban a koronavírus-járvány válságba taszította ezt a gazdasági ágazatot.

Tavaly sok szó esett arról, hogy az egyébként is aranykorát élő hazai turizmusnak újabb lökést adhatna a digitalizáció. A szakemberek nagy terveket szőttek az okos turizmus megteremtéséről, Budapestnek óriási esélyei voltak a robbanásszerű fejlődésre egy integrált turisztikai rendszer megteremtésével. És akkor jött a járvány, a 2020-as év nem a nagy ugrás, hanem a nagy visszaesés éve lesz. Aktuális program még a digitalizáció? Esetleg éppen ez lehet az egyik kitörési pont?

Készül az adás.<br>A képen balról jobbra: Maráczi Tamás (Mandiner) és Rasztovits Dávid (Digitális Turizmus Zrt.)
Készül az adás.
A képen balról jobbra: Maráczi Tamás (Mandiner) és Rasztovits Dávid (Digitális Turizmus Zrt.)

Műsorunk az alábbi felületeken érhető el:

Apple Podcast

Spotify

Soundcloud

Google Podcasts

Radiopublic

Breaker

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2020. április 01. 00:26
Ez most vicc?
annamanna
2020. április 01. 00:03
Elolvastam két hosszabb lélegzetvételű szöveget: 1. Update tanulmány a Corona vírussal kapcsolatos tudományos és tudománytalan állításokról - a pánikeltésről http://www.tamasidr.hu/update-tanulmany-a-corona-virussal-kapcsolatos-tudomanyos-es-tudomanytalan-allitasokrol-a-panikeltesrol/ 2. Egy svájci orvos a Covid-19-ről https://swprs.org/egy-svajci-orvos-a-covid-19-rol/ A lényegük, hogy gyakorlatilag nincs semmiféle komoly veszélyhelyzet, amit látunk, azt egyes területek (kínai, olasz stb) nagyon erős légszennyezettsége okozza (az idős betegek körében). Minden egyéb totális elmebaj, társadalmi pánik. Nincs semmiféle veszélyhelyzet az átlagemberek számára. Inkább talán pszichésen, gazdaságilag, mentálisan, politikailag stb vagyunk túlfeszítve, azért zuhant bele a társadalom ilyen villámsebesen a pánikba, aminek gyakorlatilag nincs semmi oka. A semmin verjük a habot. Nem volna szabad tovább fenntartani a pánikot, a vészhelyzetet, mert az reálisan nem létezik. Az egyetlen előnye ennek, hogy kevesebbet autóznak az emberek és kevesebben baleseteznek, meg picit tisztul a levegő. Meg picit pihennek. Ez az előny, a kár viszont felmérhetetlen, mert nulla okból vannak hülyítve a népek. A vírus olyan veszélyes, mint a nátha. Ott jelenthet veszélyt, ahol állandóan nagyon szennyezett a levegő, és ott is csak a beteg öregek és az öngyilkos fiatalok halnak bele.
Ezért regisztráltam
2020. március 31. 22:59
Digitalizálni, az is jó. De én inkább egyszerűen csak betiltanám.
borsika
2020. március 31. 21:03
Azoknak való ez, akik online tüntetéseken tolonganak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!