Magyar Nemzet: Béregyenlőség helyett Soros-szervezetek akciói a Városházán

2020. március 11. 09:10

A napilap szerint üres ígéretek és a Soros György által támogatott, magukat civilnek mondó szervezetekkel való együttműködés jellemzi eddig a Karácsony Gergely által vezetett Főpolgármesteri Hivatal működését.

2020. március 11. 09:10

Annak ellenére, hogy Karácsony Gergely csatlakozott az Egy lépéssel közelebb kampányhoz, a fővárosi önkormányzat női munkavállalói nem nagyon számíthatnak bérnövekedésre – tudta meg a Magyar Nemzet. Mégpedig a napilap cikke szerint azért, mert a Mt. hatálya alá tartozó munkavállalók esetében a diszkrimináció tilalma az, ami kétséges, hogy lenne érdemi, bizonyítható bérkülönbség az ugyanazon munkakörben, ugyanolyan hosszú ideje dolgozó nők és férfiak körében.

A főváros a lap kérdésére azt is elmondta, hogy az önkormányzati tulajdonú, kezelésű cégek közül a BKK és a BKV már csatlakozott a kezdeményezéshez. „A többi cégnél folyamatban van annak feltérképezése, hogyan tudnak részt venni a kezdeményezésben, és a béregyenlőségen kívül milyen más megoldandó feladatok vannak a női-férfi bérkérdést illetően” – tették hozzá a Magyar Nemzetnek.

Azt is megtudta a napilap, hogy a fővárosi önkormányzatnak nincs arról összesítése, hogy az általa tulajdonolt, vagyonkezelt cégeknél hány munkavállaló dolgozik. A önkormányzat indokolása szerint azért nincs összesítésük, mert az úgynevezett fővárosi cégek önálló adatkezelők. Mint ahogy a napilap megállapítja, nem ez az első eset, hogy az ellenzéki többségű főváros fontos kérdésekben mindössze szimbolikus, komoly anyagi kiadással vagy jogszabályi változtatással nem járó látszatintézkedéséket tesz.

Ahogy arra a Magyar Nemzet emlékeztet, a mostani esethez hasonlóan Karácsony hivatalba lépését követően azonnal klímavészhelyzetet hirdetett, ami a napilap szerint valójában csak egy üres deklaráció. A klímavészhelyzethez hasonló intézkedés volt az antikorrupciós, átláthatósági csomag is. Az Ez a minimum! antikorrupciós minimumprogramot a Transparency International Magyarország a K-Monitorral és az Átlátszó.hu-val közösen dolgozta ki. A szimbolikus vállalásokban az is közös a Magyar Nemzet megállapítása alapján, hogy szerintük Karácsony egytől egyig a Soros György által támogatott, magukat civilnek mondó szervezetekre támaszkodik.

Mint azt Szalai Piroska munkaerőpiaci szakértő korábban a napilapnak kiemelte: 2012 és 2018, azaz az utolsó felmérés adatai szerint az EU-ban Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben – 20,1 százalékról 11,2 százalékra – a nemek közti átlagbérkülönbség. A szakember szerint az ellenzéki pártok bérszakadékra vonatkozó híresztelései félrevezetők, a nemi egyenlőtlenségek a nyugat-európai tagállamokban képezik közbeszéd tárgyát.

(Mandiner)

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. március 11. 14:09
Keró a cinikus buta rabszolga szzsák!
nyugalom
2020. március 11. 10:27
Vajon a fővárosi és kerületi önkormányzatoknál a férfi és női képviselők fizetése között van különbség???? Tüttő et-nő és csacsi csabika?
Mich
2020. március 11. 09:19
Ha valaki tényleges munkát várt karigeritől, az egész egyszerűen: hülye.
OberEnnsinnen
2020. március 11. 09:18
Akkor, amikor az új főpolgármester közpénzen, munkaidőben politikai pártkampányolással tölti az idejét, - a város gondjai helyett! - ilyesmiken nem szabad csodálkozni. Mára Budapesten az lett normális, ami nem normális. A Soros-vírus rákos áttétjei köszönik szépen, működnek, fertőznek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!