Korrupció Kispesten: Kránitz Krisztián ügyvédje áron alul vehetett telket

2020. március 03. 12:22

Újabb korrupciós botrány a baloldali vezetésű kerületben.

2020. március 03. 12:22

A HírTV által megszerzett információk alapján jóval áron alul értékesített a szocialista önkormányzat egy csaknem 9 ezer négyzetméteres területet. A tavaly februárban történt vásárlás során mindössze négyzetméterenkénti 2000 forintért jutott hozzá a Mr Negyven Százalékként emlegetett Kránitz Krisztián ügyvédje egy kispesti telekhez. Így a másfél focipályányi területért összesen 18 és fél millió forintot kaptak.

A telek eladáskor csupán sport- és rekreációs célra volt használható, azonban az év elején életbe lépett kerületi építési szabályzat már lakóövezetbe sorolja, ami alapján ide akár már lakóingatlan is építhető. A kerület polgármestere szerint az eladással minden szabályosan zajlott. Gajda Péter most mégis vizsgálatot rendelt el a kispesti telekeladások ügyében.

Kránitz Krisztiánról tudni lehet, hogy Gajda Péter szocialista polgármester embere, s nem egy korrupciós botrány kapcsán merült fel a neve. 

A kispesti önkormányzat 2017-ben is jelképes áron játszott ki egy önállóan nem beépíthető telket a kerületben. A vevő az önkormányzat építési irodáját vezető, Guzmics Zsombor anyósa volt, aki a lányának ajándékozta a telket, amelyen mégis felépítettek egy luxus társasházat.

Kispest fideszes önkormányzati képviselője elmondta: mindkét szerződést egy olyan valaki intézte, aki jelenleg a kispesti antikorrupciós vizsgálóbizottság tagja. 

Az adásvételi szerződést ugyanaz az ügyvédnő ellenjegyezte, aki a névjegyével ellátta a Guzmics-féle teleknek is a szerződését, ez többek között azért is aggályos, mert ez az ügyvédnő jelen pillanatban az önkormányzati antikorrupciós és tényfeltáró vizsgálóbizottságnak a tagja” – mondta a kerület fideszes önkormányzati képviselője. 

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. március 03. 18:42
Krinyó genyó a zsebes?
balbako_
2020. március 03. 13:48
Nyílt színen kokainoznak, elmesélik hogyan lehet lopni és vigyorogva folytathatják no, az botrány!
tailor
2020. március 03. 13:39
szóval ez így nem maradhat. mert ezt így nem lehet elviselni.
nyugalom
2020. március 03. 13:25
Ha ezt az ügyet is saját bandájuk vizsgálja és nem a rendőrség, ügyészség, akkor nem történt semmi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!