Belügyminisztérium: Elfogta a rendőrség a vírusról szóló rémhírek terjesztőjét

2020. március 15. 14:18

2020. március 15. 14:18

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kiberbűnözés Elleni Főosztály munkatársai azonosították azt a youtubert, akinek videó blogjában elsőként jelent meg az a minden alapot nélkülöző híresztelés, hogy az operatív törzs a főváros lezárására készül.

A feltöltőt, J. Levente Szabolcsot a rendőrök elfogták, budapesti lakcímén házkutatást tartottak, és számítástechnikai eszközök mellett 5,64 gramm kábítószer-gyanús növényi származékokat foglaltak le. A nyomozók J. Levente Szabolcsot közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. J. Levente Szabolcs a feltöltés tényét elismerte.

A 30 éves férfi középiskolát végzett, egy budapesti hotelben biztonsági őrként dolgozik.
Az operatív törzs önmérsékletre, felelős magatartásra int. Kizárólag a hatóságok iránymutatásait kövessék, hiteles forrásból tájékozódjanak.

(MTI/NNI)

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KötőDániell
2020. március 16. 06:10
Én azokat a mozikat is megbüntették amikb100 jegy helyett 99 adtak el. De nagyon!
masikhozzaszolo
2020. március 15. 19:20
Megdicsérem a rendőröket. Az, hogy rögtön drogot is találtak nála, arra enged következtetni, hogy a rendőrök felkészültek, ha esetleg mégsem fog megállni ugye a rémhírterjesztés vádja, mert a bírónak egy kis rémhírterjesztés úgy kell, mint egy falat kenyér. Rögtön megítélne néhány milla kártérítést az előállítottnak. Így egy kicsit ez problémás lesz, mert hiába a Kendermag, még nem aszerint mennek a dolgok. Kell valami ejnye-bejnyét mondania. Vagy mégsem, mert ugye a valóság és a tények, törvények nem kötik a bírót.
Krupp Skya
2020. március 15. 18:33
Kábítószer, kiberbűnözés, szerintem Gubó bácsi volt.
Bitrex®
2020. március 15. 18:07
Kis drogos geci!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!