DK: Meg kell kezdeni a tömeges tesztelést

2020. március 16. 13:26

Varga Zoltán szerint az ellenzék mindent megtesz annak érdekében, hogy az ország minél kisebb traumával vészelje át a helyzetet.

2020. március 16. 13:26

A Demokratikus Koalíció azt kéri a kormánytól, hogy a koronavírus-járvány miatt lássa el megfelelő védőmaszkokkal az egészségügyi dolgozókat és kezdje meg a tömeges tesztelést. Varga Zoltán, a párt képviselője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a járvány elleni korai védekezésnek két fontos eleme van: az egyik az egészségügy felkészültsége, azon belül is az egészségügyi dolgozók védelme, a másik a rengeteg tesztelés, amit Dél-Korea példája is igazol.

A kormány teljesítményét lesújtónak nevező politikus hangsúlyozta, ha nem végzik el a teszteket, akkor a kontaktuskutatás is értelmetlen. Kérdésre válaszolva Varga Zoltán leszögezte, az ellenzék mindent megtesz annak érdekében, hogy az ország minél kisebb traumával vészelje át a helyzetet. Kérdezték arról, hogy ezt mennyiben segítik a DK-s politikusok megnyilvánulásai, amire azt felelte, hogy komoly kérdésekről van szó, és szeretné, ha a sajtó is komolyan venné a dolgát és olyan kérdéseket tenne fel, amire értelmes válaszokat lehet adni. Hozzátette, a járványra vonatkozó kérdésekre szívesen válaszol, a többit provokációnak tekinti.

(MTI)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
megfejtô
2020. március 16. 15:48
Remélem, hogy ez a szennybanda ellenzék most úgy leszerepel, hogy a saját szavazóiknak is leesik a tantusz, hogy mekkora egy használhatatlan, rosszindulatú, ötlettelen, felelötlen mocsok egy bagázs ez.
Google
2020. március 16. 15:04
A DK-sok tomeges teszteleset tenyleg meg kellene kezdeni- de hulyesegre. Mind pozitiv lenne. Tiszta penzkidobas: hisz ezt tudjuk.
hátakkor
2020. március 16. 15:01
A tömegbe lövetést?
Sumi
2020. március 16. 14:44
"Varga Zoltán szerint az ellenzék mindent megtesz annak érdekében, hogy az ország minél kisebb traumával vészelje át a helyzetet." Inkább ne, mert amit mondanak az -1 -el szorzandó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!