A zuglói szocik Civil Munkáért Díjjal tüntették ki a saját kampányfőnöküket

2020. március 12. 05:50

Ki más lenne érdemesebb egy civileknek járó díjra a Civilek Világnapján, mint az MSZP volt önkormányzati képviselője és kampányfőnöke? Horváth Csabáék megint nagyot mennek Zuglóban.

2020. március 12. 05:50
null
Pálfy Dániel Ábel

A Civilek Világnapja alkalmából tartott rendezvényen Horváth Csaba Zugló MSZP-s polgármestere átadta a 2020-as zuglói Civil Munkáért Díjakat. Az esemény fővédnöke a polgármester, és Tóth Csaba Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője voltak. A díjátadón köszöntőt mondó polgármester úgy fogalmazott, „amikor az ember politikus lesz, kicsit feladja a civilségét, ugyanakkor mélyebben kezd foglalkozni bizonyos problémákkal.”

A zuglói önkormányzat 2019-es – önkormányzati elismerésekről szóló – rendelete pedig úgy: „A Civil Munkáért Díj elismerés a zuglói civil szféra fenntartásában, fejlődésében hivatásszerűen vagy önkéntesen Zugló közigazgatási területén kiemelkedő munkát végző személynek vagy közösségnek adományozható.”

Ezek után legalábbis meglepő, hogy elismerés díjazottjainak személyéről határozó, MSZP-s többségű képviselőtestület február 27-én tartott zárt ülésén született döntése alapján a díjat megkapta bizonyos Lévai Sándor is. Lévai ugyanis nem igazán nevezhető civilnek (legalábbis tavaly még biztos nem volt az), hiszen a 2014 és 2019 közötti ciklusban MSZP-s önkormányzati képviselő valamint a 2018-as országgyűlési és a 2019-es önkormányzati választáson a szocialisták kampányfőnöke volt.

Lévai Sándor

részlet a 08. Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság jegyzőkönyvéből

Magyarul Horváth Csaba polgármester és Tóth Csaba országgyűlési képviselők

civilként (!) tüntették ki, az őket választási győzelemre segítő, szocialista frakciótagot.

Az egész ellentmondásos történet nem az első eset, amikor a balliberális pártok hatalomra jutott politikusai civilként próbálnak feltüntetni olyan ellenzéki szereplőket, akik – sok esetben pártok tagjaként – aktívan részt vesznek a hazai politikában. Karácsony Gergely főpolgármester (Zugló előző polgármestere) például épp egy hónapja mutatta be – az Index szerint is – „civilekből álló” tanácsadói csapatát,  amelyről mi is megírtuk, hogy valójában nagyon nem civilekből áll.

Karácsony „civiljei”

A párbeszédes főpolgármester a csapatot bemutató facebookon közzétett videóhoz azt írta„Végre összeállt a csapat! Büszke vagyok rájuk, hiszen Budapest ügyei sokkal fontosabbak annál, hogy csak politikusokra bízzuk.”. A valóság ezzel szemben az, hogy a csapatban olyan „civil” szereplők vannak, mint például a volt párbeszédes ellenzéki aktivista, Misetics Bálint, vagy Karácsony párttársa, a Párbeszéd volt EP-képviselője Jávor Benedek.

Borítókép: Lévai Sándor és Horváth Csaba

Fotó: Ficsor Márton

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2020. március 12. 13:08
Holló a hollónak nem vájja ki a szemét...
zakar zoltán béla
2020. március 12. 10:41
Következik Lenin, majd Vona...........
Vainamoinen
2020. március 12. 10:36
Ezek ugyanott folytatjak a korrupciot ahol 2010 ben abbahagytak! Ezt akarjatok 2022 ben?
szajnyalogatoviktor
2020. március 12. 10:23
mocskos tolvaj gecik! https://index.hu/belfold/2020/03/12/lang_zsolt_munka_szabadsag_kivaltas_szorakozas/ A fideszes Láng Zsolt papíron akkor is dolgozott, amikor Lyonban nézte a magyar-portugál meccset A Blikk szerint Láng 154 nap ki nem vett szabadságról nyújtott be papírokat az önkormányzathoz, akik ennek eleget is tettek, kifizették. A 24.hu most azt írja, LÁNG PAPÍRON AKKOR IS DOLGOZOTT, AMIKOR ÉPP LYONBAN NÉZTE A MAGYAR-PORTUGÁL MECCSET. A volt polgármester 2016. június 22-én nézte a magyar válogatott portugálok ellen játszott meccsét, majd Gulyás Gergellyel, Miniszterelnökséget vezető miniszterrel számolgatták a gólokat egy vendéglátóhelyen két korsó sör fölött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!