Távozik a váci színház igazgatója

2020. február 20. 07:05

Kis Domonkos Márk helyett július végéig dr. Varga Katalin vezeti ideiglenesen az intézményt.

2020. február 20. 07:05

Hosszú hónapok után úgy tűnik, pont kerül a váci színház ügyére: a település ősszel megválasztott polgármestere által élő televíziós adásban lemondásra szólított színigazgató február végén távozik – értesült a Mandiner. Mint megtudtuk, a munkaszerződést közös megegyezéses felbontását szavazta meg a képviselőtestület zárt ülésén.

A július 31-ig tartó időszak alatt pályázatot hirdetnek meg az intézmény vezetésére, és a kormányhoz fordulnak annak érdekében, hogy közösen üzemeltessék a váci Dunakanyar Színházat.

A vaconline.hu cikke szerint egyébként a tavaly októberben megválasztott ellenzéki városvezetés korábban olyan rendeletet hozott, ami lényegesen korlátozta bizonyos közszereplők, mint például a színház igazgatójának nyilatkozattételi lehetőségeit.

Ismeretes, a váci színházigazgató esetében több korábbi szerződés miatt többször felmerült, hogy a önkormányzati tulajdonban álló intézmény direktora ellen bizalmi szavazást kezdeményez a város képviselő-testülete, sőt a korábbi polgármester is. Kis Domonkos Márk állítólag a képviselőtestület tudta nélkül kötötte a néhol milliós nagyságrendű szerződéseket.

(Mandiner)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsíros Teri önkormányzati gépelő
2020. február 20. 10:30
Okádék, politikai döntés. Alapító igazgató volt, a semmiből, szívvel-lélekkel csinált sikeres színházat, fesztivált, kultúrát. Reméljük, ha ez a némber elkotródik vissza oda, ahonnan jött, újra ő lesz az igazgató Kitartás, Domi!
JMoflicheque
2020. február 20. 08:31
Nem mindegy, hogy ki ott a fő csepürágó????
teljesenertelmetlen
2020. február 20. 08:27
Egyétek meg amit főztetek! És ezek után ne merjetek pénzért kuncsorogni a kormánynál.
atila68
2020. február 20. 08:14
Mindeközben Budapesten Madách téren már gyűlik a vérgőzös tiltakozó tömeg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!