Magyar Nemzet: Karácsony kettős mércéje

2020. február 11. 14:07

A főpolgármester náci jobbikost mentegetett, de a Hír TV-t bojkottálná – írja a lap.

2020. február 11. 14:07

Miközben Karácsony Gergely főpolgármester a Hír TV-vel szemben nyilatkozat stoppot hirdetett, és „nácimosdatással” vádolja a csatornát, addig az ellenzék közös főpolgármester-jelöltjeként megvédte a rasszista támadásért elítél újpesti jobbikos politikust – írja a Magyar Nemzet. Karácsony egy évvel ezelőtt pedig a zsidólistázásról elhíresült Gyöngyösi Mártont mentegette – emlékeztet a lap.

Karácsony Gergely (Párbeszéd), az ellenzék közös főpolgármester-jelöltjeként a 2019. október 2-án, a TV2 székháza előtt tartott tüntetésen azt mondta, hogy „az újpesti jobbikos jelölt szemtanúja volt egy verekedésnek, és nem a résztvevője„. A jelenlegi főpolgármester arra reagált, hogy kiderült, az újpesti ellenzéki összefogás jelöltje az a Szabó Balázs, akit korábban már elítélt a bíróság erőszakos garázda cselekedetért, valamint eljárás folyik ellene több hasonló ügyben. A Karácsony által mentegetett jobbikos politikus ügyében tunéziai állampolgárokat vertek meg egy kocsma előtt, ahol Szabóék ittak. A külföldi állampolgárokat bőrszínük miatt támadták meg. A néhány napja megszületett bírói ítélet elmarasztalta Szabót rasszista indítékú erőszak bűntettében, és 2 év börtönre ítéli, amely végrehajtását 5 évre felfüggeszti.

A híradásokból az is tudható, hogy zajlik Szabó ellen egy másik eljárás is, amelyben a vád szerint hátulról megrúgta és megütötte egy másik párt aktivistáját – teszik hozzá. Ahogy korában mi is megírtuk a főpolgármester hétfőn egy közösségi oldalán jelentette be, hogy bojkottálja a Hír TV-t, mert szerinte a televízió nem megfelelően tudósított a magyar és német csapatok 1945-ös véres kitöréséről megemlékezőkről és az ellenük tiltakozókról.

A Magyar Nemzet emlékeztet, hogy egy évvel ezelőtt Karácsony a Hír TV-ben azt mondta: nem tartja nácizmusnak a jobbikos Gyöngyösi Márton által kezdeményezett zsidólista felállítását. A Párbeszéd társelnöke úgy fogalmazott, zsidólistát írni „önmagában nem nácizmus”. 

A Jobbiknak nem ez volt az egyetlen antiszemita megnyilvánulása az elmúlt években. Emlékezetes, Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője 2015-ben beleköpött a holokauszt áldozatainak emlékére felállított vascipők egyikébe a Duna-parton. Kulcsár később „biboldó bérencnek” nevezte azokat a pártokat, amelyek hajlandóak megemlékezni a zsidó áldozatokról, és „kamukausztnak” nevezte a holokausztot. Tavaly pedig nyilvánosságra került egy 2015-ös levelezés, amelyet a jobbikosok a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján indítottak. Ebben Mirkóczki Ádám vitatta az auschwitz-i haláltáborokban megölt zsidók számát, amelyre a Jobbik sajtóosztályának akkori munkatársa azt írta: „ne tagadd a holokausztot! Inkább támogasd!”

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2020. február 11. 15:47
"Mért tűri ezt a jobbik." Ezek most mindent eltűrnek a remélt konc érdekében!
Tidal_wave
2020. február 11. 15:12
Régi bölcsesség: A mi nácink egy jó náci, a tietek meg egy szemét náci!
pumuklik
2020. február 11. 15:03
Kit érdekel karigetzi?
Tőzeg Áfonya
2020. február 11. 14:54
Ne menjünk olyan messzire! Főpolgármester Úr, :Niedermüller, Korózs, Jávor és Lachner Urak botrányos megszólalásai után valahogy nem emelkedett szólásra bojkottra!Aztán a elmúlt 3 hónapbeli közel 300!!!! Facebook bejegyzésébe se fértek bele ezek a témák!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!