Koronavírus: a Budapest Airport megkezdi a Szöulból érkező utasok szűrését

2020. február 25. 22:45

A dél-koreai fővárosból heti három alkalommal érkeznek járatok Budapestre.

2020. február 25. 22:45

A koronavírus-fertőzés terjedése miatt a Budapest Airport szerdától megkezdi a Szöulból érkező utasok testhőmérsékletének mérését. A Budapest Airport kedd esti közleményében arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy az első érintett járat szerdán 12:20-kor landol Budapesten.

A dél-koreai fővárosból a LOT lengyel légitársaság üzemeltet közvetlen járatot heti három alkalommal, amelyek hétfőn, szerdán és szombaton érkeznek Budapestre – írták, arra is kitérve, hogy az intézkedést hatósági döntés alapján rendelték el.

Emlékeztettek arra, hogy a korábbi rendelkezések értelmében január 31. óta a közvetlen járattal Kínából érkező, február 23. óta pedig a közvetlen járattal Olaszországból érkező utasokon végeznek egészségügyi vizsgálatot a repülőtéren. Az intézkedések elrendelése óta összesen 2676 utast és a repülőgépek 209 fős személyzete esett át hőmérős szűrésen.

A szűrést a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság irányítása mellett a Budapest Airport szerződött egészségügyi szolgáltató partnere végzi. Egy járat esetében az utasok vizsgálata átlagosan 10 percet vesz igénybe – olvasható a kommünikében.

(MTI)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bispora
2020. február 26. 07:52
Valóban nem igazán megnyugtató csak a lázas betegekre koncentrálni a reptéren, mikor bárki beülve egy gépkocsiba pár óra alatt Pestre érhet ellenőrzés nélkül a fertőzött északolasz zónából. A koronavírus világjárvány szépen bemutatja mik a gyengeségei Gyuri bácsi határok nélküli világának. Az illegális migránsok járványtani szempontból a legveszélyesebb, kontrollálhatatlan vektorok- reméljük a járvány végére ez is szempont lesz az illegális migráció felszámolásában...
OberEnnsinnen
2020. február 26. 06:44
Bombera Krisztina világhírű televíziós személyiség - ATV - mai szenzációs híre: "Az olaszországi coronavírus epicentrumból érkezettek promenádoznak Budapest utcáin!..."
szavaztam
2020. február 26. 00:00
hát nem sokat ér, persze azért mert egy fejlett országban van 1000 eset ezért lezárni a határt aránytalan lépés lenne... vagyis forditsuk meg ha itt lenne 1000fertőzött és senkit se engednének ki az országból az tulzás lenne...
békalepcse
2020. február 25. 23:22
Szűrik a már lázas tüneteket produkáló betegeket, akik már kettő héttel ezelőtt is fertőztek... Jelentem kint vagyunk az ósszes vizekböl, már csak a teremtésre várunk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!