Kásler: Nincs koronavírus az országban

2020. február 17. 14:30

A kormány súlyának megfelelően kezeli a koronavírust, és felkészült annak kihívásaira – jelentette ki a miniszter.

2020. február 17. 14:30

Prioritás a koronavírus elleni küzdelem

Kásler Miklós felszólalásával kezdődött a parlament tavaszi ülésszaka. Az emberi erőforrások minisztere a koronavírus elleni fellépést szolgáló kormányzati intézkedésekről beszélt. Azt mondta: „a WHO első jelzésére az Emmi megkezdte a felkészülést az egyes egészségügyi és rendvédelmi szervek bevonásával”. Hozzátette: „az operatív törzs 28 pontos akciótervet dolgozott ki, ebből a legfontosabb, hogy a járványügyi helyzetet folyamatosan követik, és szakmai eljárási rendet dolgoztak ki, elkülönítésre, szűrésre”.

A miniszter elmondta azt is, hogy az Állami egészségügyi ellátó központ felmérte az igényeket, a tartalékot, és beszerzéseket indított el. Ide tartozik a sebészi maszkok gyártása és tárolása. Hangsúlyozta: „a határátkelőkön folyamatosan szűrik a belépő gyanús utasokat. Ferihegyen is megfelelő feltételeket szabtak”. Kásler Miklós hozzátette: az Emmi tájékoztatta az uniós egészségügyi biztost, és részt vett az illetékes miniszterek ülésén. – A kormány súlyának megfelelően kezeli a koronavírust, és felkészült annak kihívásaira. Az országban ilyen megbetegedés nincs – zárta szavait a miniszter.

Információink szerint Orbán Viktor miniszterelnök azért nem szólalt fel az Országgyűlésben a tavaszi ülésszak kezdetén, mert a koronavírus elleni küzdelemről szóló tájékoztatást ítélte a legfontosabbnak a kormány, arról pedig Kásler miniszter úr tud hiteles és alapos tájékoztatást adni.

A Párbeszéd szerint Orbán Viktor nem mert kiállni

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője szerint elterelés az egész, mert Orbán Viktor nem mert kiállni a vasárnapi dunaújvárosi választás után. „Ennek semmi értelme nem volt” – mondta a miniszternek Szabó Tímea. A politikus napirend előtti felszólalásában úgy fogalmazott: „Orbán Viktor évértékelője mögött üresség szégyen és kudarc van”. A Párbeszéd képviselője beszélt az egészségügyről, az oktatásról, a fűtetlen otthonokról, a családon belüli erőszakról és a migránsokról is. Szerinte Orbán Viktor évértékelője nem szólt másról, mint a hazudozásról – mondta Szabó, aki szerint gyűlöletkampányt folyat a kormány a gyöngyöspatai romákkal szemben.

Orbán Balázs államtitkár válaszában az elmúlt választások eredményeit felemlítve jelezte, Győrben a Fidesz nyert, Dunaújvárosban az ellenzéki összefogás jelöltje. Mind a két győzelem normálisnak nevezhető. Jelezte, hogy a gazdasági növekedés teszi lehetővé, hogy a romák körében is felére csökkent a munkakeresők köre. Hozzátette: nem pártpolitikai retorikát kellene folytatni például az uniós költségvetési vitában. Mert minden országban nemzeti politika mentén kezelik ezt az ellenzéki pártok. „Mikor láthatunk önöktől olyat, hogy nemzeti politikát folytatnak?” – tette fel a kérdést Orbán Balázs.

Hadházy ismét megzavarta az ülést

Hadházy Ákos egy „Stop Propaganda” feliratú molinóval zavarta meg az ülést, mire Kövér László házelnök kizárta az ülésteremből a képviselőt. Ezután a DK elnöke kapott szót, aki napirend előtt Orbán Viktor tegnapi beszédéről azt mondta, rejtélyes része, hogy hogyan lett a klímahisztit beszélőből klímaharcos?

Ezután Gyurcsány Ferenc beszélt Greta Thunbergről és a kormány adó- és járulékpolitikájáról, melynek eredményeként szerinte nőnek a családok kiadásai. „Ha az a siker, hogy minden korábbinál hosszabbak a várólisták, hogy nincs elég nővér és orvos, önök fantasztikusan sikeresek” – mondta. Ezt folytatta az oktatással, a tanárhiánnyal, valamint társadalmi életszínvonal közti különbségekkel. „Én más szavakat szoktam erre mondani, de azt mondom, elrontották” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kekifa
2020. február 17. 19:47
http://lady4.fun - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert keresnek
SzkeptiKUSS
2020. február 17. 18:45
Kiterjedt területen létező vírust megállítani nem lehet, késleltetni és védekezni igen. Pont ugyan olyan, mint az influenza, nem kihal, mert eddig is volt, hanem átalakul. Szerencsés esetben klimatikus korlátjai is lehetnek a terjedésének. Mind meghalunk-majd egyszer, akinek "pekkje" van az akár 2x-3x is.
Laudaricus
2020. február 17. 18:20
Komoly a helyzet. Kikerült egy videó, nem tudni, mikor készült, de 12 holttest látható egy kínai utcában egy fél perces autós-motoros felvételen... Jó lenne erre felkészülni, és nem azt hajtogatni, hogy nincs koronavírus az országban, mert előbb-utóbb --sajnos -- lesz. Reméljük, a 18 pontos akcióterv vélhetőleg erről, a védekezésről szól.
zakar zoltán béla
2020. február 17. 18:03
Az ellenzék, ez, szart nem ér! Kan Bella söpredéke!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!