Fidesz: Az SZNT elnöke volt a Fidesz-KDNP frakcióülésének vendége

2020. február 24. 14:07

A parlament hétfőn tárgyalja azt az ötpárti határozati javaslatot, amely az Országgyűlés támogatásáról biztosítja az európai polgári kezdeményezést.

2020. február 24. 14:07

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke és Dabis Attila külügyi megbízott volt a Fidesz és a KDNP hétfői frakcióülésének vendége – közölte a Fidesz-frakció az MTI-vel. Kifejtették: a meghívottak beszámoltak az általuk indított, a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezésről, amelynek lényege, hogy az EU kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól.

A kezdeményezést a kormánypárti politikusok is aláírták, fontosnak tartva, hogy minél több emberhez jusson el az üzenet, mert lassan gyűlnek az aláírások. A parlament hétfőn tárgyalja azt az ötpárti határozati javaslatot, amely az Országgyűlés támogatásáról biztosítja az európai polgári kezdeményezést – olvasható a frakció közleményében.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2020. február 24. 14:22
A Fidesznek és a KDNP-nek azonnal mozgósítani kellene a több tízezres segítő táborát, hogy szervezzék a támogató aláírásokat. Szerintem egy hónap alatt össze lehetne gyűjteni egymillió aláírást. Megjegyzem és már megtettem.
Arimaspa
2020. február 24. 14:14
Csak lassan elvtik, nem kell elsietni, eddig se tettétek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!