Fidesz: A Soros-hálózat ügyvédei iparággá fejlesztették a „börtönbizniszt”

2020. február 20. 12:07

Közel tízmilliárdos „iparágról” beszélt az Országgyűlésben Budai Gyula.

2020. február 20. 12:07

A balliberális és a „Soros-hálózathoz” tartozó ügyvédek rátelepedtek a fogvatartottakra, és iparággá fejlesztették a „börtönbizniszt” – mondta Budai Gyula, a Fidesz vezérszónoka csütörtökön az Országgyűlésben, a börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos visszaélések megszüntetéséről szóló törvényjavaslat általános vitájában.

Elmondta, hogy a „börtönbiznisz” közel tízmilliárdos „iparág”, amely egyértelműen megvalósítja a joggal való visszaélést, megkárosítja a magyar államot, rombolja az igazságszolgáltatásba vetett közbizalmat és sérti az emberek igazságérzetét.

A politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy olyan gyilkosok, mint az olaszliszkai lincselők, 5-6 millió forintot kapjanak, a battonyai rém pedig 2 millió forintot. Budai Gyula hozzátette: a Burka család 45 millió forinthoz jutott hozzá sikeres kártalanítási perüknek köszönhetően, annak ellenére, hogy elképesztően súlyos, életellenes bűncselekményeket követtek el.

(MTI)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2020. február 20. 13:24
Meg kéne már nézni hogy hová vándorolnak ezek a pénzek! Gondolom, oda, ahova az újonnan kreált státuszú alpolgármesterek és a mindenhová bedugdosott "tanácsadók" is "teljenek" a közpénzekből...
realista
2020. február 20. 13:14
Azért elég perverz dolog, amikor a Fidesz a saját maga által hozott törvény ellen hergeli a híveit. Persze eddig sem voltak híresek a következetességükről - először extra adóval akarták sújtani az internetezést, aztán a tiltakozás hatására még az addigi adót is csökkentették, valamint a napelemek ellen is nagyon hadakoztak, aztán átestek a ló túlsó oldalára és most már erősen preferálják. No meg az "amit nem tudsz megakadályozni, annak állj az élére" jegyében a kemény zöldellenesség után teljesen bezöldültek.
gyaloggos
2020. február 20. 13:00
NAGYON SÁNTÍT ám ez! AZ való, hogy üzletággá fejlesztették a kártalanításokat, és nagyon még dolgozni sem kellett az ügyvédeknek ezekkel az ügyekkel, DE! CSAK és kizárólag akkor dönthetett a bíróság az elítéltek, azaz felperesek javára, ha a törvényben előírt feltételek nem teljesültek!
kunfia
2020. február 20. 12:56
A legtöbbet mégis egy fideszes ügyvéd szakított.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!