Varga Judit: Végtelen történetté szeretnék gyúrni az eljárást

2020. január 16. 10:57

A magyar igazságügyi miniszter szerint Zágrábban nem a tagállamok között feszültségszítás lesz a prioritás.

2020. január 16. 10:57

A magyar igazságügyi miniszter a Hír TV-ben elmondta: az EP annak ellenére szeretné erőltetni a részvételét a hetes cikkely eljárásban, hogy még az Európai Tanács jogászai szerint sincs ehhez jogalapjuk. Varga Judit szerint az EP-képviselők próbálják „egy végtelen történetté gyúrni” mind hazánk, mind Lengyelország tekintetében. Szerinte egyértelműen látszik, hogy az EP-ben „politikai boszorkányüldözés” folyik.

Arra a kérdésre, hogy mennyire számíthat Horvátországra mint az Unió soros elnökére Magyarország az elkövetkezendő hónapokban, Varga Judit úgy válaszolt: Zágráb prioritásai között nem ezek a kérdések szerepelnek, amelyek tagállamok között feszültséget gerjesztenek, hanem azok, amelyek Európa világban betöltött szerepéről szólnak, tehát a versenyképességről, a fejlődésről és a világ egy biztonságos pontjáról. A magyar miniszter szerint ezek a valódi kihívások, és a horvát elnökség erre fog szerinte koncentrálni.

A napokban újra felmerült „börtönbiznisz” kérdése, azaz az, hogy milliárdokat fizet a magyar állam elítélt bűnözőknek bizonyos jogsértések miatt. Ezzel kapcsolatban Varga elmondta a Hír TV-ben, hogy a kormányfő az év első kormányülésén arra kérte, hogy nyissák újra az ezzel kapcsolatos vitát, ugyanis „az emberek igazságérzetét” sértik az így kifizetett pénzek. Kijelentette, sokan úgy vélik, hogy minden elítéltnek automatikusan jár kártérítés, „ez a börtönzsúfoltsági pénz.” Hozzátette: a kormány folyamatosan javít a börtönök állapotán, éppen ezért a mostani rendszer nem mehet tovább, egy új rendszer kialakításán gondolkodik a kormány.

(Mandiner)

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tindentnet
2020. január 20. 16:03
M︆︆︆︆o︆︆︆︆o︆︆︆︆︆X︆︆︆i︆.︆︆n︆︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
arerol
2020. január 20. 10:52
M︆o︆︆︆︆︆o︆X︆︆︆i︆︆︆︆.︆︆n︆︆︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
clusedic
2020. január 20. 05:52
M︆︆︆︆︆o︆o︆︆X︆︆︆︆︆i︆.︆︆︆︆︆n︆︆︆︆︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
diochrondie
2020. január 20. 00:51
M︆o︆︆︆︆o︆︆︆︆X︆︆︆︆︆i︆︆︆.︆︆n︆︆︆︆︆e︆︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!