A XVI. kerületi Fidesz elítéli Vajda Zoltán listázós felhívását

2020. január 15. 14:10

Az ellenzéki önkormányzati képviselő listát készítene azokról, akik szerinte a rendszert támogatják.

2020. január 15. 14:10

Ismeretes, hétfőn tette közzé a XVI. kerületi önkormányzati képviselő azt a szándékát, hogy listázza a Fidesz által létrehozott rendszer támogatóit.

Két nappal később, szerdán juttatta el a kerületi Fidesz-szervezet portálunkhoz a nyilatkozatát. Ebben a nagyobbik kormánypárt helyi szervezete azt írja: „Vajda nem titkolja azt sem, mindezt azért teszi, hogy az általa remegve várt gyurcsányista hatalomátvétel után lehessen tudni, kitől kell majd elvenni a munkáját, a vagyonát, a lehetőségeit.” Mint írják, nem akarják, „hogy visszajöjjenek azok az idők, amikor a nácik listázták zsidó honfitársainkat, vagy amikor Rákosiék listázták a kulákokat, az antikommunistákat és a klerikális »reakciósokat«.”

Ennek elkerülése érdekében úgy fogalmaznak: „Az ilyen kezdeményezéseket csírájában kell elfojtani, nem maradhat a közélet szereplője olyan politikus, aki ilyet tesz, vagy erre buzdít, ezért a Fidesz XVI. kerületi szervezetének elnöksége lemondásra szólítja fel Vajda Zoltánt.” Felszólítják, hogy azonnali hatállyal adja vissza önkormányzati képviselői mandátumát, és távozzon a közéletből.

Majd felkérik az összes, „a szabad gondolatban és véleménynyilvánításban hívő, a demokráciát alapértéknek tekintő párt” helyi szervezetét, hogy csatlakozzanak a Fidesz nyilatkozatához. „Tegyünk közösen a gyűlölet ellen, mert nekünk ez a minimum!” – fejezik be a közleményt.

Vajdának egyébként nem ez az első ilyen akciója: bő egy évvel ezelőtt, 2019 februárjában a közösségi oldalán arra szólította fel az embereket, hogy kormánypárti képviselőkön kérjék számon, miért „akadályozták meg” Bálint György, azaz Bálint gazda díszpolgári kinevezését. Akkor Vajda a felhívásban az összes helyi kormánypárti képviselő mobiltelefonszámát, valamint a jegyző és a polgármester elérhetőségét is közzétette – az ügyről akkor beszámoló Magyar Nemzet szerint.

(Mandiner)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rantarcrough
2020. január 17. 12:18
M︆︆︆︆︆o︆︆︆o︆︆︆︆︆X︆︆︆︆i︆︆︆︆.︆︆︆n︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
argreened
2020. január 16. 01:05
M︆︆︆o︆o︆︆︆︆X︆︆︆︆i︆︆︆.︆︆︆︆n︆︆︆︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
protoutmie
2020. január 15. 18:59
M︆︆︆︆o︆︆︆︆︆o︆︆X︆︆︆︆i︆︆︆︆︆.︆︆︆︆n︆︆︆e︆︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
AKissLaci
2020. január 15. 17:50
Téged kommentre fizet a gazdád, te kis házmester? Mert akkor hoci! Dolgozzál, kicsi szarházi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!