A Wizz Air szerint nem volt tűz a szombati Debrecen–Párizs gépen

2020. január 05. 09:23

A repülőgép fedélzetét minden utas biztonságban elhagyta, miután a földi személyzet lehetséges tüzet jelentett annak hátsó részénél.

2020. január 05. 09:23

Nem volt tűz a WizzAir W6 7867-es számú, Debrecenből Párizs-Beauvais-ra közlekedő járatán, csupán a porladt jégtelenítő folyadék kelthette füst benyomását. A személyzet az ilyenkor szokásos protokollt követve az első ajtók csúszdáin evakuálta az utasokat; a járatot vasárnap reggelre ütemezték át – közölte a WizzAir az MTI-vel szombaton este.

A WizzAir gépét azt követően ürítették ki a debreceni repülőtéren, hogy a földi kiszolgáló személyzet és a reptéri tűzoltóság lehetséges tüzet jelentett a repülőgép hátsó részén. Miután minden utas biztonságosan elhagyta a fedélzetet, a reptéri tűzoltóság és a karbantartó személyzet alaposan átvizsgálta a gépet, és megerősítette, hogy nem történt tűzeset, csupán a porladt jégtelenítő folyadék kelthette füst benyomását a függőleges vezérsíkot megvilágító lámpa fényében – közölte a légitársaság.

A közlemény szerint a leszállított utasoknak szállást és étkezést biztosítanak, a járatot vasárnap reggelre ütemezték át, ahogy a visszafelé, Párizs-Beauvais-ból Debrecenbe közlekedő járatot is. A debreceni repülőtér korábban azt közölte, hogy a gépet azért ürítették ki, mert a segédhajtóművénél indulás előtt tűz keletkezett. A repülőgépen 180 utas tartózkodott.

nyitókép: MTVA Bizományosi/Faludi Imre

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2020. január 05. 18:36
A napfényben ,mintha égett volna egy repülő.
3M..
2020. január 05. 09:30
Tehát volt. Szebb Jövőt!
cutcopy
2020. január 05. 09:25
"a porladt jégtelenítő folyadék" Tehát nem tűz hanem wíz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!