Migrációkutató Intézet: Konferencia a globális terrorizmus kihívásairól

2019. december 02. 16:28

Az esemény az érdeklődők számára ingyenes, de minden esetben regisztráció szükséges.

2019. december 02. 16:28

Kétnapos szakmai konferenciát szervez a budapesti Migrációkutató Intézet a globális terrorizmus jelentette kihívások témájában. A „Terrorism 3.0 — Current Security Challenges and Prospects” elnevezésű eseményen több elismert kormányzati és akadémiai intézmény képviselője, valamint számos hazai és külföldi szakértő vesz részt.

A rendezvény lehetőséget teremt a globális terrorizmus jelenlegi helyzetének, trendjeinek és jövőbeli kilátásainak értelmezésére. Meghívott vendégeink valamennyien a téma szakértői, akikkel a konferencia különböző szekcióiban megvizsgáljuk korunk egyik legégetőbb, terrorizmushoz kapcsolódó biztonsági kihívását, és egyúttal alternatívákat kínálunk a fenyegetés csökkentésére” – mondta Dezső Tamás, a Migrációkutató Intézet igazgatója.

A december 5-6-án a Marriott Hotelben tartandó eseményen kulcskérdés lesz a terrorszervezetek megerősödése és térhódítása. Többek között szó lesz arról, hogy habár az Iraki és Szíriai Iszlám Állam (ISIS) súlyos vereséget szenvedett az elmúlt évben, a dzsihádizmus elleni globális küzdelem nem ért véget. Ennek legfőbb oka, hogy az ISIS helyi szövetségesei Afganisztántól Nigériáig továbbra is ütőképesek, máig teljes országrészeket ellenőriznek és nap mint nap hajtanak végre pusztító támadásokat, miközben fokozott aktivitást mutatnak a globális médiatérben. Az előadások kitérnek majd arra is, hogy a fentiekkel egy időben az al-Kaida hálózata is újra megerősödött Kenyában, Szomáliában és a Száhel-övezetben, ahol merényleteikkel egész régiókat destabilizálnak. 

Az eseményen olyan neves előadók is felszólalnak majd, mint Diego Muro egyetemi oktató, kutató, több terrorizmussal foglalkozó könyv szerzője. A hallgatók megismerkedhetnek Claude Moniquet elemző, újságíró nézeteivel is, aki a European Strategic Intelligence and Security Center alapítója és a francia külföldi hírszerző szolgálat (DGSE) egykori munkatársa. A résztvevők előadást hallhatnak majd többek között Walter Posch Közel-Kelet szakértőtől, aki az osztrák védelmi minisztériumhoz tartozó Institut für Friedenssicherung und Konfliktmanagement kutatóközpont igazgatója, valamint a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) főigazgatójától, Béres János altábornagytól, illetve Németh Gergelytől, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkárától.

Az esemény az érdeklődők számára ingyenes, de minden esetben regisztráció szükséges. A konferencia programjáról és a jelentkezés módjáról bővebb információ a rendezvény honlapján (migraciokutato.hu/event) olvasható. 
 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!