Mi Hazánk: Váltsák le Újbuda polgármesteri kabinetvezetőjét!

2019. december 12. 14:08

Lakos Imre, az egykori SZDSZ-es politikus máris „keresztülnyomott” az önkormányzat gazdasági bizottságán „egy kisebb korrupciós ügyet” – közölte Novák Előd.

2019. december 12. 14:08

A Mi Hazánk Mozgalom Lakos Imre, a XI. kerület polgármesteri kabinetvezetőjének leváltását követeli, és hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz – közölte Novák Előd, az ellenzéki párt újbudai önkormányzati képviselője szerdán sajtótájékoztatón. Az ellenzéki politikus azt mondta: Lakos Imre, „az egykori SZDSZ-es politikusbűnöző” lett az ország ötödik legnagyobb önkormányzata, Újbuda második embere, miután László Imre, a kerület DK-s polgármestere kabinetvezetővé nevezte ki őt.

Novák Előd azt mondta, Lakos Imre máris „keresztülnyomott” az önkormányzat gazdasági bizottságán „egy kisebb korrupciós ügyet”. Azzal kapcsolatban felidézte: a 24.hu másfél éve közölt cikket arról, hogy a hivatalos és a környékbeli árak feléért-harmadáért „juthat ingatlanhoz” egy cég, amelynek a DK politikusa, Élő Norbert a vezérigazgatója. Akkor ettől a szerződéstől a „média hatására” elálltak – emlékeztetett Novák Előd, hozzátéve: de „most Lakos Imre egyik első teendője volt keresztülnyomni ezt az ügyet a gazdasági bizottságon”.

Az említett Fadrusz utcai önkormányzati ingatlanról a Mi Hazánk politikusa azt mondta, a bérleti díj több mint felét arra hivatkozva engedik el, hogy az eddigi irodai funkciót képzőművészeti bemutatóteremre módosítják. Novák Előd közölte: elfogadhatatlan számukra az az érvelés, amely szerint Újbuda kulturális városközpontjában adható ilyen kedvezmény, már csak azért is, mert álláspontjuk szerint az ingatlan nem a szorosan vett kulturális városközpontban, hanem csak a közelében található.

A Mi Hazánk újbudai önkormányzati képviselője beszámolt arról is, hogy amikor a gazdasági bizottság ülésén az előterjesztése ellen – egyedüliként – nemmel szavazott, Lakos Imre szemétnek nevezte őt. Novák Előd bejelentette: pártja az ügyben hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz, és követeli a kabinetvezető leváltását.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julismama2
2019. december 12. 16:06
http://www.atv.hu/belfold/20191212-tavozik-laszlo-imre-kabinetfonoke Ezek szerint még a Mi Hazánk által emlegetett szarnál is nagyobb lehet, ha ilyen gyorsan kipaterolták......... :)
Kristály
2019. december 12. 15:25
Megérdemlik Ők választották hát lehet élvezni, hurá. 5 év múlva még gatyájuk sem marad.
Menhetten
2019. december 12. 15:25
Az elmúlt hetek másról se szóltak, csak a különböző önkormányzatok ilyen meg olyan visszaéléseiről, és még mi minden fog kiderülni? Elképesztő pénzszórás a csókosok felé, több mint gyanús szerződések, vagy épp írott szerződés nélküli rendszerszerű kifizetések minden teljesítmény nélkül. A gépkocsi állománnyal való totális visszaélés és rossz gazdálkodás, a lakásállomány teljes alárendelése polgármesteri kedvezményezetteknek - már ha van egyáltalán felmért állomány, mert több önkormányzat esetében derült ki, hogy nem tudni mennyi az annyi....! Szóval nem véletlenül voltak ezek ennyire idegesek a vesztés miatt, és nem véletlenül tüntették el a mozdítható papírokat, bizonyítékokat, szerződéseket, vagy vitték haza a meghatározó fontosságú adatokat tartalmazó lemezeket!
péterx
2019. december 12. 15:22
Lakos Imre fog még többet is "átnyomni". Már most lehet látni, mit művel az ellenzék, ha lehetőséget kap a fosztogatásra. Ébresztő, ellenzéki szavazók, ha jót akartok magatoknak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!