Fidesz: Mikor zárják ki a Párbeszéd frakciójából a nők elleni zaklatáson viccelődő Burány Sándort?

2019. december 14. 12:52

A Párbeszéd soraiban ülő Burány Sándor nyíltan viccelődött egy parlamenti bizottságon a nők elleni erőszakról – emlékeztetett Czunyiné Bertalan Judit.

2019. december 14. 12:52

Mikor zárja ki „a korábbi nővédő” Szabó Tímea frakcióvezető a nők elleni zaklatáson viccelődő Burány Sándort a Párbeszéd képviselőcsoportjából? – tette fel a kérdést a fideszes Czunyiné Bertalan Judit szombati budapesti sajtótájékoztatóján. A nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője felháborítónak nevezte, hogy a Párbeszéd soraiban ülő Burány Sándor nyíltan viccelődött egy parlamenti bizottságon a nők elleni erőszakról.

Burány Sándor Czunyiné Bertalan Judit szerint arról beszélt: „felmerül benne, hogy az elmúlt hetekben a közvéleményt borzoló zaklatási ügyek, azok nem is zaklatásnak minősíthetők, hanem tulajdonképpen együttműködési kényszernek”. A fideszes politikus azt is felháborítónak nevezte, hogy az ülésen a Burány Sándor mellett ülő szocialista Bangóné Borbély Ildikó „mindezeken jókat nevetett”.

Hozzátette: Szabó Tímea az elmúlt években „nagy nővédőnek mutatta magát”, most mégis mindezeket szó nélkül hagyja. Pedig Szabó Tímea korábban több alkalommal éppen a nők elleni szexuális zaklatás ügyében emelte fel a szavát, „mindig rendkívül harcias, harsány és hangos volt”, de a mostani zaklatási ügyekben hallgat, és más ellenzéki frakcióban is nagy a csend – mondta Czunyiné Bertalan Judit.

A fideszes politikus kérdésre válaszolva azt mondta: Bán Teodórának a Szabad Tér Színház vezetésére benyújtott pályázata érvénytelenítésekor Budapest ellenzéki vezetése kettős mércét alkalmazott. Czunyiné Bertalan Judit „bosszúhadjáratnak” nevezte azt, hogy Karácsony Gergely főpolgármester menesztette a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. és a Főtáv vezetőjét, és további elbocsátásokra is lehet számítani, pedig korábban azt ígérte, fél évig együtt fog dolgozni a fővárosi cégek vezetőivel. Hozzátette: Karácsony Gergely „szavahihetetlen ebben a kérdésben is”. Szintén kérdésre Kovács Zoltán Twitter-üzeneteiről azt mondta: az államtitkárt is megilleti a szólásszabadsághoz való jog.

(MTI)

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2019. december 15. 20:35
A vak komondorral a tarsolyotokban inkább kussoljatok...:(
matematikus
2019. december 15. 01:17
Kíváncsi voltam, úgyhogy megkerestem és meghallgattam. Aki szerint Burány Sándor botrányosat mondott, az hazudik vagy hülye. Ez kb. az a szint, mint hogy ,,Cseh Katalin az abortuszon röhégcselt'', vagy ,,Kövér László öngyilkosságra szólította fel az olimpia ellenzőit''.
nyugalom
2019. december 14. 20:59
Lenini erkölcs!
nyugalom
2019. december 14. 20:55
Ki az a burany egyáltalán? O ültette be a kopasz fejét? Azóta se nő a haja, egy gusztustalan alak, bangone párja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!