Fidesz: Kórházstopot rendelt el a Fővárosi Közgyűlés

2019. december 03. 16:12

A balliberális képviselők emberek életével játszanak, vagyis egyáltalán nem érdekli őket a budapestiek egészsége – tette hozzá Pesti Imre.

2019. december 03. 16:12

Kórházstopot rendelt el a Fővárosi Közgyűlés, amikor a balliberális többség leszavazta a dél-budai centrumkórház megépítését támogató előterjesztést – mondta Pesti Imre fideszes országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján. A kormánypárti politikus szerint ez azt jelenti, hogy a balliberális képviselők emberek életével játszanak, vagyis egyáltalán nem érdekli őket a budapestiek egészsége. Hozzátette: a kórházépítés megakadályozása felér egy bűncselekménnyel.

A fővárosi közgyűlési többség a múlt heti ülésen nem támogatta azt a módosító javaslatot, amelyet a Fidesz-KDNP nyújtott be a dél-budai centrumkórház eredeti tervek szerinti megvalósítása érdekében. A testület ehelyett először egy olyan ellenzéki javaslatot fogadott el, amely az erre szánt forrásokat a Szent Imre- és a Szent János-kórházhoz irányította volna át, azonban később Horváth Csaba (MSZP) bejelentette, visszavonják az erre vonatkozó indítványukat, így a megismételt szavazáson az eredeti javaslatot hagyták jóvá, amely nem tér ki a szuperkórház sorsára.

Pesti Imre kedden hangsúlyozta: a balliberális pártok az elmúlt években rendre azzal támadták a kormányt, hogy elhanyagolja az egészségügyet, és azt ígérték, látványos fejlesztések lesznek, ha hatalomra kerülnek. Tették ezt aközben, hogy a kormány 450-550 milliárd forintot költött az elmúlt években a vidéki kórházak fejlesztésére, illetve 700 milliárd forintot kívánnak fordítani a főváros, illetve az agglomeráció egészségügyi infrastruktúrájának megújítására – fűzte hozzá.

Ám alig telt el egy hónap – folytatta –, és kiderült, hogy semmi nem igaz „a Gyurcsány Ferenc által mozgatott csapat”, a balliberális polgármesterek ígéreteiből. Kiderült, hogy a fővárosi egészségügy fejlesztésére vonatkozó ígérgetés hamis, és csupán politikai cirkusz része volt, vagyis átverték a budapestieket – mondta a politikus. A sajtótájékoztatón a képviselő látványterveket mutatott be az 1000 ágyasra tervezett dél-budai centrumkórházról.

(MTI)

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2019. december 04. 10:21
Na akkor az álnok-ellenzékről megint lehullott egy álságos lepel! MOST MÁR EGÉSSZENBIZTOSAN NEM AKARJÁK A LIBERÁL-FASISZTÁK HOGY EGÉSZSÉGES LEGYEN Budapest!... Így jártatok budapestiek! ha valami bajotok lesz... akkor mehettek a vidéki kórházakba!... Tatabányára, meg Kecskemétre... Ezt akartátok budapestiek! hát'... ezt kaptátok!
Tatulus
2019. december 03. 23:25
Most is látszik - az egész ellenzéki katyvasz és sajnos a választói is, a legbutább, legtehetségtelenebb prolik gyülevész hada, akik csak gyűlölködni tudnak! Szégyen, hogy ezek kezében van a Főváros! Megkezdték a harácsolást, a pénzbányászatot, a kasszák kirablását - mindezt demokratikusan, pluszban követelőznek a kormánytól újabb pénzeket! Fityiszt nektek, rohadék hazaárulók!
nyugalom
2019. december 03. 22:47
már nem mutogathatnak a kormányra, a felelősség az övék, nem csak a hó esetében, ennek az ostobának nem elég firkálni, Felelősség az övé, még akkor is, ha fletó nevezteti ki a sok vén, bukott libsit, komcsit!
nyugalom
2019. december 03. 22:44
Minden kretén libsit, bolsit betett fletó karicerihez, ki hiányzik még, körmös, gönc kinga ?vásárhelyi és vágó ???? mi lesz itt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!