Újpest: kirúgták az önkormányzati lap eddigi munkatársait

2019. november 20. 12:01

Kirúgták az Újpesti Napló összes munkatársát, az Alfahír újságírója lehet az új főszerkesztő – írja az Újpesti Hírek. Az önkormányzat gazdaságilag nem indokolt foglalkoztatásról ír válaszában.

2019. november 20. 12:01

Az Újpesti Hírek a közösségi oldalán arról ír: az újpesti önkormányzati újság eddigi szerkesztőségi munkatársai biztonsági őrök kíséretében kaptak egy órát, hogy összepakolják a holmijaikat. Az Újpesti Hírek szerint az új főszerkesztő az a Balogh Gábor lesz, aki a Jobbik-közeli Alfahírnél volt újságíró

Az Újpesti Hírek azt közölte:

Déri Tibor megválasztása után azt ígérte, hogy minden munkatársra számítanak, nem akarnak senkit sem kirúgni. Gyorsan kiderült, hogy ez kevésbé fedi a valóságot, mondhatnánk hazugság, hisz már az alakuló ülésen leváltották az újpesti cégek vezetőit, most pedig tovább folytatják a tisztogatást. Ma reggel az Újpesti Napló önkormányzati újság összes munkatársát kirúgták, biztonsági őrök kíséretében egy órát kaptak a holmijaik összecsomagolására. Nehezen hihető, hogy a munkájuk minőségével lett volna gond, hisz van köztük olyan, nagy tapasztalattal bíró kolléga is, aki már több mint 20 éve dolgozott az önkormányzati sajtóban. Teljesen nyilvánvaló, hogy a tisztogatásnak politikai okai vannak”.

Az ügyben megkerestük az újpesti önkormányzatot, akik közleményben reagáltak az ügyre. Az Újpest.hu-n is elérhető közleményben az áll:

Az Újpesti Sajtó Szolgáltató Nonprofit Kft. új vezetése már az első két hétben számos visszásságot, szakmai hiányosságot és gazdaságilag nem indokolt foglalkoztatást tárt fel a cégnél, amelyek következtében a mai nap folyamán több munkatársától voltunk kénytelenek közös megegyezéssel megválni. Az Újpesti Sajtó Szolgáltató Nonprofit Kft. közleménye szerint a döntésükben az is közrejátszott, hogy »néhányan a felajánlott békejobb ellenére, információkat hallgattak el, így nem járultak hozzá a közös munka sikeres folytatásához; nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a kerület korábban használt hivatalos Facebook-oldala a jelenlegi vezetés számára hozzáférhető legyen.«

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ondiabind
2019. november 21. 03:30
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
BőröndÖdön
2019. november 20. 19:41
Tárt karokkal várja őket a lokál...:)
nyúlgerinc
2019. november 20. 19:08
"Erkölcsi, politikai és bűnügyi elégtételt fogunk venni" (Orbán Viktor, 2018) Viktor! Ráb@szols és mi is ráb@szunk 2022-ben ha mindez csak ígéret marad. Mert eddig csak az...én szóltam!
Harangláb
2019. november 20. 18:08
Sajtószabaccság libsi módra...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!