Wales-Magyarország 2:0

2019. november 19. 20:08

A magyar válogatott tavasszal még kiharcolhatja a kijutást az EB-re.

2019. november 19. 20:08

A magyar labdarúgó-válogatott 2:0-ra kikapott a wales csapattól Cardiffban. Ezzel, valamint a szlovákok győzelmével a magyar válogatott selejtezőcsoportja negyedik helyén végzett, de még maradt némi esélye, hogy kiharcolja az európa-bajnoki szereplést, tavasszal a Nemzetek Ligájában bizonyíthatnak a mieink.

A mérkőzés 15. percében Gareth Bale beadásából Aaron Ramsey fejelt és megszerezte csapatának a vezetést.

A 34. percben óriási egyenlítési lehetőséget hagyott ki a magyar válogatott: Szalai Ádám visszafejelt labdáját Szoboszlai Dominik Henessey kapusba lőtte, a kipattanót pedig Sallai gyengén találta el, így a walesi hálóőrnek sikerült azt kivédenie.

Alig kezdődött el a második félidő, Gareth Bale passza után lesgyanús helyzetből ismét Aaron Ramsey talált válogatottunk kapujába. 2:0.

Nem kezdett olyan megilletődötten, vagy ijedten a magyar válogatott, mint Horvátországban, vagy négy napja a Puskás Aréna megnyitóján Uruguay ellen, Marco Rossi szövetségi kapitány láthatóan agresszív futballt kért játékosaitól. Eleinte nem ízlett a szigetországiaknak a magyarok sok futással párosuló mezőnyjátéka, ami védekezésben hatékonynak bizonyult ugyan, ám támadásban már nem sokat ért, mivel a sok pontatlan passz miatt nem sikerült megtartani a labdát.

A három hiányzó miatt felforgatott magyar védelem első megingását kihasználta a walesi csapat, amely így 15 perc után előnybe került: Nagy Zsoltot átjátszották, így Langnak kellett kiváltania a jobb szélen meglóduló Bale-re, középen pedig üresesen maradt Ramsey, aki fejjel nem is hibázott ziccerben. A gól nem változtatott a játék képén, a szigetországiak irányítottak, a magyarok gyors ellentámadásokban bíztak, de az akciók rendre elakadtak.

A walesiek a gólhoz hasonló támadás végén a második ziccerüket elhibázták Moore révén, viszont nem sokkal később először a magyarok is veszélyeztettek, Szalai okosan visszafejelt labdája után Szoboszlai lőhetett volna gólt, de Hennessey óriásit védett, majd a kipattanó után Sallai próbálkozását is hárította. A szünetig több helyzet nem volt, a magyarok – két megingást leszámítva – szervezetten védekeztek, de támadásban szinte semmiféle veszélyt nem jelentettek, mert előre játékban rendkívül pontatlan volt a középpályássor.

A második játékrész a lehető legrosszabbul kezdődött, egy szabadrúgást követően azonnal megduplázta előnyét a hazai csapat. A második kapott gól alaposan megtörte a magyarokat, akik szinte teljesen beszorultak a hátralévő időben. A megtizedelt védelem viszont állta a sarat a nyomás alatt, a hátvédek rengeteg lövést blokkoltak, helyenként önfeláldozóan mentettek, s rendre kisegítették egymást. A hátsó egység teljesítményéről árulkodó, hogy a sok hazai lehetőség ellenére Gulácsi a 75. percben védett először bravúrral.

A támadójátékról pedig mindent elmond, hogy a walesi hálóőrnek jószerivel dolga sem akadt, mivel a magyar együttes a félpályát is csak elvétve lépte át, így pedig még a szépítésre sem volt reális esélye. Az utolsó negyedórában a walesiek egyre inkább a biztonságra törekedtek, ezért ekkor csökkent a magyar kapura nehezedő nyomás is.

Összességében Wales végig jobban futballozva megérdemelten nyerte meg a találkozót, és jutott ki az Eb-re.

A másik mérkőzésen Szlovákia 2:0-ra nyert Azerbajdzsán ellen.

Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G., Baráth, Lang, Nagy Zs. – Nagy Á., Pátkai – Dzsudzsák, Szoboszlai, Sallai – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Wales: Hennessey – C. Roberts, Lockyer, Mepham, B. Davies – Morrell, Allen – Bale, Ramsey, D. James – K. Moore. Szövetségi kapitány: Ryan Giggs

A mérkőzést a román Ovidiu Hategan és játékvezető-társai, Octavian Sovre, Sebastian Gheorghe dirigálják.

Helyszín: Cardiff, Cardiff City Stadion, 20.45 (Tv: M4 Sport). 

(Mandiner/MTI)

 

 

Összesen 443 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ondiabind
2019. november 21. 04:29
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
trma
2019. november 20. 22:52
Nem lehetne kezdeni valamit a barom magyar szurkolókkal? Úgy éreztem, hogy megaláztak. Kimegy a válogatott Cardiffba, ők meg mennek utánuk és gyújtogatnak. K***a anyátokat!
János bácsi
2019. november 20. 17:16
Stadiont , sok milliós fizetést nekik , mert megérdemlik. Bronzérmet nyert a focivébén a magyar hajléktalan-válogatott Brazíliát 6-4-re verték a negyeddöntőben, Chile viszont kifogott rajtuk: 7-2-re kikaptak. Magyarország válogatottja bronzérmes lett a Homeless World Cupon, a hajléktalanok futball-világbajnokságán, amelyet idén Mexikóváros főterén rendeztek meg. A magyar csapat bronzmérkőzésen Portugáliával mérkőzött, és 6-5-re nyert.
Pelso j.
2019. november 20. 15:59
Ismét sokkal jobbak voltunk, csak az ellenfél több gólt rúgott. Vajon hova tűnnek, hogyan hasznosulnak a "fociba" öntött pénzhegyek, ha már a javadalmazottak egy döntetlent sem tudnak a közönségnek nyújtani?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!