Utánpótlását biztatja a Fidesz vezetése – kongresszust tartott a Fidelitas

2019. november 30. 14:45

Kövér, Kósa, Kásler, Kocsis, Kubatov, valamint Gulyás Gergely, Szijjártó Péter és a slamet előadó Novák Katalin: a Fidesz számos vezető politikusa felszólalt a Fidelitas kongresszusán, ahol új vezetőt választottak Illés Boglárka személyében. Tudósításunk.

2019. november 30. 14:45
Pálfy Dániel Ábel

Napsütéses enyhe szombat délelőtt, mintha nem is november utolsó napja lenne, a pesti Duna–parton sétáló turisták közt érkeztem a Bálnába, ahol a Fidelitas tartotta születésnapi kongresszusát. A Fidesz ifjúsági szervezetének – tényleg nagyon fiatal – tagjai olyan lazán gyülekeznek az emeleten, mintha nem is 11-kor kezdődne a program. Csúszik is a kezdés pár percet, ami nem túl örömteli, mivel nagyon sok felszólaló szerepel a programban. A Fidesz első vonalas politikusai közül jó páran beszédet mondanak majd az utánpótlásnak.

Elsőként Böröcz László, a Fidelitas leköszönő vezetője üdvözölte a megjelenteket. Kiemelte, hogy a jelenlegi az eddigi legnagyobb Fidelitas-kongresszus, 500 küldött és rengeteg tag részvételével. Felidézte, hogy 2015-ben vette át a közösség vezetését, és azóta 3 ezer taggal bővültek, így mára a Fidelitas Európa egyik legnagyobb, és Közép-Európa legnagyobb ifjúsági politikai szervezete. Nagyobb, mint a legtöbb ellenzéki párt tagsága. Ez jelzi, hogy a Fideszt továbbra is támogatják a fiatalok – hangsúlyozta.

A program a Himnusz eléneklésével indult, erre még az előttem ülő indexes újságírók is felálltak.

Rövid videóban elevenítették fel a Fidelitas elmúlt években szervezett programjait, a Közéleti Akadémia vezetőképző és kommunikációs tréningjeit és a szervezet közéleti eseményeit. A felvételen megszólalt Novák Katalin, Szijjártó Péter, Gulyás Gergely és Pintér Sándor belügyminiszter, akik mind hangsúlyozták, hogy a Fidelitas tagjai közt vannak a Fidesz jövendő vezető politikusai, reménybeli kormánytagok.

Az ATV élő közvetítése az eseményről

Szijjártó: Velünk senki nem szórakozhat!

Tarlós István miniszterelnöki megbízott, volt főpolgármester köszönetet mondott a Fidelitas tagjainak az önkormányzati kampányban elvégzett munkájáért és hangsúlyozta, ami a szervezetre a következő években vár, több mint kihívás. A migráció, ami szerinte inkább népességcsere, a nemzetállamiáságot, az azonosságtudatot fenyegető veszélyek elleni küzdelem nagy feladatok – mondta. Tarlós szerint észnél kell lennünk, mert bár a Fidesz jó családpolitikát folytat, a hagyományos családmodellt egyre több támadás éri, történelmileg meghaladottnak tartják, és ha nem teszünk ellen, lassan csak megtűrt életforma lesz. Sok sikert, jó munkát, hitet és kitartást kívánt a Fidelitas tagjainak a munkához, hozzátéve: rájuk vár a feladat, hogy olyannak maradhassunk meg, amilyenek szeretnénk lenni. 

Szijjártó Péter külügyminiszter, a Fidelitas korábbi elnöke köszönetet mondott azoknak „a jól képzett, szilárd értékrendű, nemzeti elkötelezettségű szorgalmas fiataloknak”, akik az elmúlt öt évben a Külügyminisztérium munkáját segítették. Szerinte az elmúlt években sikerült megújítani a magyar külpolitikát, túllendülni a „merjünk kicsik lenni” mentalitáson. Kijelentette, a magyar külpolitika alaptézise ma az, hogy büszkék vagyunk több mint ezer éves államunkra, hogy olyan nemzetet képviselünk, amely mindig tett a keresztény értékek védelméért, és kimondható: 

„Velünk senki nem szórakozhat!”

Szijjártó arra hívta a fiatalokat, hogy vegyenek részt a magyar diplomácia életében munkájában. 2020 szeptemberétől a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel együttműködésben elindul a Diplomácia Akadémia, amely nemzetközi szinten is jegyzett diplomáciai képzést ad majd, és ennek elvégzése feltétele lesz annak, hogy valaki munkát vállaljon a Külügyminisztériumban és magyar diplomáciában – jelentette be. Köszönetet mondott a Fidelitasnak a Fidesszel szövetségben elvégzett munkáért, amelynek köszönhetően a kormánypárt 2006 ősze óta minden választást megnyert, és sok sikert kívánt a Fidelitas elnöki posztjáért egyedül induló Illés Boglárka munkájához.

Gulyás: Nem igaz, hogy a fiatalok nagy része nem támogatja a Fideszt

Varga Mihály pénzügyminiszter hangsúlyozta, hogy a fiataloknak egy technológiai, gazdasági és sok más szempontból is folyamatosan változó világban kell majd megállniuk a helyüket: szinte lehetetlen, de fel kell készülni a változásokra, és itt a gyorsaság az egyik legfontosabb szempont. Hangsúlyozta, hogy „ma, amikor szintet lép a hazaárulás”, még nagyobb közös felelősségünk a határon túli magyarságért és az egész nemzetért. Bár előrébb tartunk a nemzet egyesítéséért végzett munkában, de még nem fejeztük be. Közelebb vagyunk egy büszke és szabad Magyarország létrejöttéhez, és ez a magyar érdekek megalkuvás nélküli képviseletének köszönhető – mondta és erre biztatta a jelenlévőket is.

Ezután Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter következett, aki szerint nem igaz, hogy a fiatalok nagy része nem támogatja a Fideszt. Ennek alátámasztására a Medián kutatóintézet eredményeit idézte. Mint az önkormányzati választások eredménye mutatja, érdemes rájuk odafigyelni – szúrt oda egyet azoknak a közvéleménykutatóknak, akik a Fidesz nagyobb arányú győzelmét és Tarlós István főpolgármesterré választását jósolták.

A fiatalok közt ma is a Fidesz a legnépszerűbb párt, de tény, hogy nem akkora arányban támogatják, mint más korcsoportban. Pozitívnak nevezte, hogy a Fidelitas női elnököt választ, és hangsúlyozta, hogy az ifjúsági szervezet munkájára szükség van ahhoz, hogy a jövőben is Fidesz-kormány irányíthassa Magyarországot. 

„Az utánpótlásra szükség van”

 – mondta, és biztatta a fiatalokat a közéletben való részvételre.

Kubatov: Visszajöttek a kommunisták

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere arról beszélt, hogy a magyarság megmaradásának alapja a szuverenitás, a kereszténység és a nemzeti identitás. Kiemelte, a világ változik, de az alapvető érték, az azonosságtudat állandó: ha erre támaszkodunk, Magyarország biztos alapokon áll és sikeres lesz.

A Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor emlékeztetett arra, hogy a kommunisták 1947-es hatalomra kerülésük után elvettek mindent az emberektől, tönkretették az értelmiséget, a magyar kultúrát, a fegyveres testületeket, szisztematikusan lebontották a hitéletet, szétrombolták az egyházakat, a családokat és a közösségeket és úgy általában mindent.

„Ezek a kommunisták most visszajöttek” 

– utalt itt az ellenzékre és annak választási eredményeire. „Nem mások, csak egy fiatalabb generációt tolnak maguk előtt! Ugyanazok a céljaik és a módszereik. Ha hagyjátok, hogy betegyék a lábukat, mint a mesebeli farkas a malacok ajtaján, előbb utóbb teljesen visszatérnek. Küzdeni kell ellenük, de ez öltönyben és kiskosztümben nem fog menni!” – hangsúlyozta.

Novák Katalin, a Fidesz alelnöke beszéd helyett slammelt egyet, amit a közönség nagy tapssal fogadott.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője megköszönte Böröcz László elmúlt években végzett munkáját, és arra készítette fel a fiatalokat, hogy ha közéleti szerepet vállalnak, nem fogják megúszni a velük szemben álló, más értékrendet képviselő ellenféllel való vitát, amelyben sokszor nem az álláspontjukat, hanem a személyüket, családjukat támadják majd.  Épp ezért nem csak intellektuálisan, hanem mentálisan is felkészültnek kell lenniük – jegyezte meg. Szükség lesz a humorra és az öniróniára, hogy elsősorban „rajtuk”, másodsorban magunkon is tudjunk nevetni – mondta, és azt tanácsolta a jelenlévő leendő politikusoknak, hogy

politikai krédójuk része legyen a derű és a jókedv.

„Ne engedjetek soha a nemzeti elkötelezettségetekből, mindig szálljatok vitába a mi értékrendünktől eltérő politikát képviselőkkel és küzdjetek ellenük. A ti nemzedéketek feladata, hogy visszaverjétek őket nap mint nap egyesével! Legyen személyes ügyetek Magyarország jövője és „Fidelitasozzatok össze” mindent!” – mondta zárásként Kocsis.

Kósa: Jobbak, erősebbek vagyunk, ezt meg kell mutatnunk

2022-ben akkor is győznünk kell, ha egy az egyben állunk szemben az ellenzékkel, egy fideszes jelölt egy ellenzékivel, de ehhez sokkal nagyobb erőfeszítésre lesz szükség, mint korábban – folytatta a beszédek sorát Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke. Az önkormányzati választás átalakulást hozott, mert az eddig összefogásra képtelen, politikai karakter és elképzelés nélküli ellenzék összeállt, összeterelte őket a hatalom óhajtása és az ellenünk érzett gyűlölet – mondta. 

Kósa szerint a következő választások előtt jó harcos kampányra lehet számítani, de harcolni kell.

„Jobbak, erősebbek vagyunk, ezt meg kell mutatnunk, ki kell állnunk az igazunkért” 

– emelte ki. Úgy vélte, mindig tudnak győzni, ha kellően elszántak lesznek.

„Hannibal ante portas”, az ellenség, az idegenség a kapunknál van és kész ránk rontani – mondta az újabb felszólaló, Kövér László házelnök, a Fidesz választmányi elnöke. Szerinte minden szakpolitika esetében az a kérdés, hogy a nemzet építését vagy a nemzet rombolását szolgálja. Kövér László hangsúlyozta, hogy a nemzeti újraegyesítésnek nem csak a külhoni és az anyaországi magyarok viszonyában kell létrejönnie. Határainkon kívül és belül is a magyarok legszélesebb rétegét kell egy közösségben egyesíteni – hangsúlyozta. 

Kövér Bethlen Gábor szavait idézte: 

„Nem lehet mindig mindent megtenni, de mindig mindent meg kell tenni, amit lehet”.

A házelnök úgy folytatta: „Higgyetek benne, hogy van egy teremtő erő, amely az élet forrása! Bízzatok magatokban és nemzettársaitokban, tudjátok mozgósítani őket! Sose adjátok fel a józan valóságérzékeléseteket! Vállaljátok a gyermekáldást!– biztatta a fiatalokat. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a statisztikák szerint ez a korosztály naponta 3 órát, azaz évnete 45 napot tölt a virtuális világban. Ennek legalább a felét fordítsátok Magyarország és a Kárpát-medence bejárására, megismerésére” – kérte a Fidelitas tagjait.  

Böröcz László, a Fidelitas leköszönő elnöke arról beszélt: a jobboldalnak is válaszokat kell adnia a környezeti önpusztításra, klímaváltozásra. Ezért azt javasolta, hogy radikálisan emeljék Magyarországon az egyszer használatos csomagolóanyagok és áruk termékdíját, és a visszaváltható csomagolást helyezzék előtérbe, a Kárpát-medencében lépjenek fel keményebben a szomszédos országokból érkező szemétáradattal szemben, uniós szinten pedig az áruszállítás és a közlekedési ágazatok szennyezés arányos adóterheléséért tegyenek lépéseket.

Böröcz köszöntette mondott fidelitasos munkatársainak, megköszönte a Fidesz bizalmát is, és az utánpótlásképzés fontosságára hívta fel a figyelmet.

Zárásként Fazekas Csilla a Fidelitas központi irodájának vezetője adta elő a Nélküled című dalt.

Végül Kövér László és Böröcz László felszeletelték a Fidelitas születésnapi tortáját, majd egy nagy csoportkép készítésével zárult a program. A délutáni tisztújításon a várakozásoknak megfelelően a posztért egyedül induló Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkárt választották a Fidelitas elnökévé.

Összesen 248 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2019. december 03. 11:52
Ideje felkötni a fehérneműt, mert a Momentán gátlástalan agresszivitása, és a DK pedofíliája darálja lefele rendesen a fiatalokat.
mingtilift
2019. december 02. 13:26
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
alpayre
2019. december 02. 03:03
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Belakiss
2019. december 01. 19:25
Fidelitas-kongresszus: a síkhülyék kongresszusa. Ennél még a kiszeseknek is több eszük volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!