Újbuda új ellenzéki polgármestere leállítaná a szuperkórház építését

2019. október 29. 16:20

László Imre szerint változatlanul pazarló és felesleges a kormány szuperkórház építésére vonatkozó terve, a Szent Imre Kórház fejlesztése olcsóbban és jobban szolgálná a régió érdekeit.

2019. október 29. 16:20

Változatlanul pazarló és felesleges a kormány szuperkórház építésére vonatkozó terve, amelyet a XI. kerültbe képzeltek el – nyilatkozta László Imre, Újbuda új polgármestere a Hírklikknek. A volt kórházigazgató szerint olcsóbban és jobban szolgálná a régió érdekeit, ha a Szent Imre Kórházat fejlesztenék tovább. A polgármester teljeskörű vizsgálatot tervez az önkormányzat korábbi működésének átvilágítására.

Visszafordítható-e annak a szuperkórháznak a kivitelezése, amelyről korábban egyértelműen kijelentette: felesleges, hihetetlenül sok pénzbe kerül, amelynek egy részét feltehetően el is lopnák…

Még nem tudom, de napirenden van a megoldás keresése. Itt még egy kapavágás nem történt, csak megvásároltak egy területet, a kórházra, ha jól tudom még nem készültek tervek, a pályázat kiírása is csak nemrég került nyilvánosságra.

Ha az alaposabb vizsgálat visszaigazolja a feltételezéseket, azaz a kórház megépítése felesleges, ráadásul a pénzek átjátszását is lehetővé teszi, akkor le tudja állítani a beruházást?

Ha van erre reális lehetőség, akkor természetesen megteszem. Továbbra is állítom, hogy ennek a szuperkórháznak megteremtettük az alapjait a Szent Imre Kórházban, vagyis azt kell továbbfejleszteni. A Szent Imre akkor el fogja tudni látni a régió, de még szélesebb kör egyészségügyi kiszolgálását.”

A teljes interjút itt olvashatja.

(Hírklikk)

Összesen 196 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vackor
2019. november 01. 09:00
leállítaná ? nem is kezdődött el.. micsoda szemfényvesztés... máig nincs megoldva honnét lenne bele orvos és ápoló ? egy kórházhoz kevés a beton...
fogas paduc
2019. október 31. 12:49
Budapestet be kell zárni. Mennyi pénzt meg lehetne spórolni!
reugrangon
2019. október 30. 21:48
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
realista
2019. október 30. 11:36
A meglévő kórházak rendbehozatala, fejlesztése sokkal hasznosabb volna. De ez nem elég jó buli a holdudvarnak. Egy gigaberuházáson jó nagyot lehet kaszálni, na meg a szükséges földterület biztosítása is óriási üzlet valakiknek. Meg látványosabb is, mint a meglévők fejlesztése. Nem véletlen, hogy az olasz maffia is az építőiparban látta meg a korlátlan lehetőséget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!