Karácsony felfüggesztette a kilakoltatásokat Budapesten

2019. október 18. 16:31

A főpolgármester szerint a Fidesz által vezetett önkormányzatok „gyakran igazságtalanul és indokolatlanul, esetenként jogszerűtlenül tettek embereket utcára”.

2019. október 18. 16:31

Karácsony Gergely ezt a Facebook-oldalán jelentette be pénteken. Bejegyzésében emlékeztetett, hogy a kampányban meghirdetett „Budapest Alkotmányban” azt írták: a lakhatást alapjognak tekintik, a városnak mindent meg kell tennie a mindenki számára elérhető, megfizethető lakhatás érdekében. „Fellépünk az elhelyezés nélküli kilakoltatások ellen” – fogalmaztak akkor.

A megválasztott főpolgármester hozzátette: sokszor látták, hogy a Fidesz által vezetett önkormányzatok „gyakran igazságtalanul és indokolatlanul, esetenként jogszerűtlenül tettek embereket utcára”. Erre tekintettel intézkedett a fővárosi önkormányzat által kezdeményezett z összes kilakoltatási eljárás felfüggesztéséről és felülvizsgálatáról – közölte.

Azt írta: ez volt az első lépés. Feladatuk a következő években az lesz, hogy a kerületi önkormányzatokkal közösen kialakítsanak egy olyan védőhálót, amely végre eleget tesz annak az erkölcsi alapvetésnek, hogy egy tisztességes városban az emberek nem hagyják egymást hajléktalanná válni – tette hozzá Karácsony Gergely.

(MTI)

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vainamoinen
2019. október 19. 08:13
Emberseges hozzaallas csak kivitelezhetetlen. Ha lehet ingyen lakni senki nem fog fizetni.
Berecskereki
2019. október 18. 18:32
Hetykeség, nagyképűség, nemtörődömség, úrhatnámság, figyelmetlenség és hasonló jelzők egyeseknél valóban tetten érhetők. Ezen feltétlen változtatni kellene, s aki erre nem hajlandó a vezetésbe el kellene küldeni. Ezért van a miniszterelnök, mint első számú vezető. Ha nem teszi meg ez az ő felelőssége, illetve a mögötte lévő pártok felelőssége is. Van azonban egy másik probléma is. Ez pedig a feltételezett vádak, amelyet a törvény szabad véleménynyilvánításnak tart. Ez pedig olyan károkat okoz, amely ha bebizonyosodik, hogy a feltételezés nem állja meg a helyét a következményét nem lehet helyrehozni. Egyébként védekezni sem lehet. Ugyanakkor ellenmondásban van az ártatlanság vélelmezésével.
3M..
2019. október 18. 18:12
A Fidesz majd 10 éve megpróbálja a magyarok lakásvagyonára is rátenni a piszkos kezét, a legaljasabb eszközöktől sem visszariadva. A kormány az izraeli bankokat kiszolgálva, a több évtizede ott élőket dobják az utcára, a karhatalom kiparancsolt embereinek asszisztálásával. http://balrad.ru/2019/10/17/ismet-all-a-bal-a-bal-resort-elott/ Karácsony Gergely most ennek az aljas eljárásnak parancsolt álljt és tartatja be végre a Budapesten élő emberek egyik legfőbb alapjogát, a lakhatáshoz való jogot. Szebb Jövőt!
kunfia
2019. október 18. 17:46
"Minél inkább tolvaj gazemberezik, ő annál vidámabb, nemhogy válaszolna, tényekkel, számokkal, visszavágna." Aha.Végül is mondhatná,hogy boldog Karácsonyt,vagy hogy üzleti ügyekkel nem foglalkozik,esetleg,hogy megvédjük az országot Brüsszeltől:DDDDDD Ha már megemlítetted,milyen dokumentumokat vitetett el az önkormányzatról a bukott fideszes polgármester éjjel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!