A lakhatás alapjog

2019. október 18. 14:30

Egy tisztességes városban nem hagyjuk egymást hajléktalanná válni.

2019. október 18. 14:30
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„»A lakhatást alapjognak tekintjük, a városnak mindent meg kell tennie a mindenki számára elérhető, megfizethető lakhatás érdekében. Fellépünk az elhelyezés nélküli kilakoltatások ellen.« – szerepelt a kampányban meghirdetett Budapest Alkotmányban.

Sokszor láttuk, hogy a Fidesz által vezetett önkormányzatok gyakran igazságtalanul és indokolatlanul, esetenként jogszerűtlenül tettek embereket utcára. Erre tekintettel intézkedtem az összes Fővárosi Önkormányzat által kezdeményezett kilakoltatási eljárás felfüggesztéséről és felülvizsgálatáról.

Ez volt az első lépés. A feladatunk a következő években az lesz, hogy a kerületi önkormányzatokkal közösen kialakítsunk egy olyan védőhálót, amely végre eleget tesz annak az erkölcsi alapvetésnek, hogy egy tisztességes városban nem hagyjuk egymást hajléktalanná válni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 247 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2019. október 20. 09:08
KanyiGeci bejelentette BKV jegyáremelés. Ingyen BKV drágább lesz? KanyiGeci Te hazug disznó! Na drága Bunkópesti proletárok jól beválasztottatok, csak a szerencsétlen budapesti polgárokat sajnálom, akik miattatok szopnak, vörös csürhe! KanyiGeci induló! Egy, két, há.....: Bunkópesti vagyok pesti, Sok a gyengém. de nem testi. Nálam születési hiba, A kádári nosztalgia.
Rockpapa
2019. október 20. 08:29
Akik a bankköltcsönök miatt kapta kilakoltatási végzést az a bankok dolga.De a lumpen nem fizetőkkkel ,ingyenélőkkel mi van?Ha ez kifizeti az önkormányzat az állam pénzén,akkor holnaptól senki sem fog foglakozni a rezsiszámlákkal.Többtízezer hajlétalan fog beözönleni a meglévők mellé Budapestre,lakásért. Nagyon olyan az érzésem hogy jön az új Demszky korszak,és amikor megbuknak(mert megbuknak)megint (mint mindig)romokat hagynak maguk után.
nyugalom
2019. október 19. 22:47
A nagy összefogásban sok-sok milliomos,milliárdos van, ki lehet nyitni kapuikat, ingyen átadni a lakásaikat, nem bérbe!, be lehet fogadni őket a kertjeikbe, sok lakásuk, házuk van, tessenek jótékonykodni! Gerinek is van biztos egy felesleges szobája! Nosza!
harcimarci
2019. október 19. 19:45
Ugyan, Geri, ne erölködj, te nem hajléktalanok szálláscsinálója vagy, hanem Gyurcsányé meg Demszkyé... még hogy nem vagy alkalmatlan..hogyne lennél az, most sem vagy másra alkaamas, mint az ócska kis stróman szerepére... Ami pedig a lakhatási jog érvényesítést illeti, segítek, Gergő hová költöztesd a hajléktalanjaidat: pompás ingatlanok Floridában, kastély Franciaországban , luxusingatlan Spanyolországban, villapark Bali szigetén, villa Horvátországban vagy egy apró villa a Rózsa- dombon... a hajléktalanok biztosan boldogok lesznek, csakúgy mint a demokráciáért küzdő elvtársaid , akiktől már kérheted is a kulcsokat..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!