Hiába tagadja Horváth Csaba, a zuglói önkormányzat árulja ingatlanjait

2019. október 28. 12:04

A zuglói önkormányzat eddig sem és ezután sem akar ingatlanokat értékesíteni – magyarázta Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere vasárnap az Indexnek. Ehhez képest pont a hétfői Népszavában jelentek meg a zuglói önkormányzat ingatlanhirdetései.

2019. október 28. 12:04

Nagy vihart keltett a magyar sajtóban Horváth Csaba zuglói polgármester azon előterjesztése, amellyel jelentősen kiterjesztette volna polgármesteri jogköreit a képviselő-testület kárára a kerületben. A módosító javaslatokat Horváth a negatív sajtóvisszhangra való tekintettel visszavonta.

A tervezett módosítások között szerepelt, hogy az új polgármester „az önkormányzat vagyonát érintő ügyekben a rendes ügymenetet illetően is csökkentené a képviselőtestület döntési jogkörét". Horváth Csaba ugyanis durván megemelte volna azt az értékhatárt, ami felett képviselő-testületi hozzájárulás is szükséges a kerület ingó vagy ingatlan vagyon eladásánál, vételénél, bérbeadásánál.

„Horváth javaslata ezt az értékhatárt ingó vagyontárgyak esetén 50 millióról 150 millióra (300%) ingatlanok esetén pedig 50 millióról 250 millióra (500%) emelné” – írta az Átlátszó.

Az Index ezzel kapcsolatban megkereste Horváth Csabát, aki a fenti kérdésről azt nyilatkozta:

a zuglói önkormányzat eddig sem és ezután sem akar ingatlanokat értékesíteni.

Szerinte az értékhatár emelésére azért lett volna szükség, mert ha mégis értékesítene, vagy bérbadásról döntene az önkormányzat – alapvetően a költségvetési rendeletében –, akkor ha a testület egyszer már határozott arról, akkor ne kelljen még kétszer a testület elé vinni szavazásra (egyszer a pályázatkiíráskor, egyszer az értékesítés győztesének kihirdetéséről) – írja az Index.

Az újdonsült zuglói polgármester kijelentésével ellentétben a hétfőn megjelent Népszavában a zuglói önkormányzat több ingatlant is meghirdetett értékesítésre. Az ingatlanok méretei 350 és 3500 négyzetméter között mozognak.

Az ügy kapcsán a parlament mai plenáris ülésén is vita bontakozott ki, ahol Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára egy kérdésre válaszolva bemutatta a Népszava hétfői hirdetését Tordai Bence ellenzéki képviselőnek.

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
harcimarci
2019. október 29. 15:29
Miért kell ilyen sürgősen pénzt szerezni???? ...ha állítólag volt a kasszában, bár az erről szóló iratokat soha nem hozták nyilvánosságra. Bakker, ezek szerint igaz, hogy Karácsony óriási tartozással adta át Zuglót... ezért nem adta ki az adatokat a költségvetésről ... most nem lehet kikérni Horváthtól? Elvégre közérdekű adat, vagy a szabad európai haladóknál nem az? Ide velük ....
balbako_
2019. október 29. 05:17
Megcélozták az éves százmillió helyett, a kétszázmilliót a képviselőknek......
balsors
2019. október 28. 22:01
Eladó a főváros, az orvosi rendelő, szerencsére az Ország most nem, de emlékezzünk rá hogy mikor az elvtársak voltak hatalmon, mi minden el lett adva.
tailor
2019. október 28. 18:58
még maffiózónak is hülye
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!