Erdogan alapítványa magániskolát nyit Budapesten

2019. október 18. 08:39

Az alapítványt a 2016-os kudarcba fulladt Erdogan elleni katonai puccs után hozta létre a török kormány.

2019. október 18. 08:39

A fővárosi kormányhivatal engedélyt adott egy olyan általános iskola és gimnázium megnyitásához, amit Recep Tayyip Erdogan török elnök lobbiszervezete hoz létre a magyar fővárosban – értesült a 24.hu.

A Maarif Általános Iskola és Gimnázium az Oktatási Hivatal honlapján elérhető adatok szerint szeptember óta aktív státuszú oktatási intézménynek minősül, bár még nem kezdődött meg a tanítás a IX. kerületbe tervezett intézményben. Az iskola alapítói okirata szerint idén szeptemberben 80 általános iskolai diák tanítását kezdték volna meg, de mégsem kezdődött el az oktatás. Jövőre 240 tanulóval számolnak.

A 24.hu megkereste az intézmény megbízott vezetőjét, aki annyit árult el, hogy egy török eredetű magániskoláról van szó, ami még nem nyitotta meg a kapuit. A portálnak nem sikerült megtudni, hogy pontosan mekkora lesz a költségvetése az intézménynek, és azt sem, hogy csak török, vagy más nemzetiségű diákok is tanulhatnak-e majd benne.

A fenntartó

Az iskola fenntartója az idén nyáron alapított Maarif Hungary Nonprofit Kft. A cég tulajdonosa a törökországi Maarif Alapítvány. Az alapítványt a 2016-os kudarcba fulladt Erdogan elleni katonai puccs után hozta létre a török kormány. Korábban ugyanis Törökország sok pénzt költött arra, hogy világszerte iskolákat alapítson. Az EU-ban Magyarország mellett Romániában, Franciaországban és Németországban rendelkeznek egy-egy intézménnyel.

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2019. október 19. 07:14
Diktátor-tanszék is lesz ? :)
Finale*
2019. október 18. 20:20
Kedves Tevevanegypupu latom,hogy irsz nekem de a hozzaszolasaidat valamiert nem lathatom es nem si tudok valaszolni neked. Nem tettel veletlenul szurolistara ?
János bácsi
2019. október 18. 17:58
Az európai kultúra védelmébe, elengedhetetlen szükség van egy ilyen Erdogan féle kipcsak iskolára.
Gazember
2019. október 18. 15:03
Hah... Ez is milyen érdekes, 3 napja választották mef Demszki 2-őt és máris nyílik egy janicsárképző a 9. Kerületben... Biztos hogy Orbán engedte, hiszen ő a polgármester.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!