A NATO-főtitkár szót emelt a kárpátaljai magyarok jogaiért Ukrajnában

2019. október 31. 22:14

Jens Stoltenberg: Valamennyi tagország osztja a magyar álláspontot, és épp ezért azt Ukrajnának is szem előtt kell tartani.

2019. október 31. 22:14

Kijevi látogatása során felhozta a kárpátaljai magyarok problémakörét Jens Stoltenberg – számolt be a korrespondent.net hírére hivatkozva a Kárpáthír. A portál szerint a NATO-főtitkár arra kérte az ukrán államfőt, biztosítson nagyobb jogkört a kárpátaljai magyarok számára.

Stoltenberg a kijevi látogatásán rendezett sajtótájékoztatón mondta el az ukrán vezetésnek szóló üzenetét, mely szerint vegyék figyelembe és alkalmazásba a Velencei Bizottság valamennyi, az ukrajnai kisebbségek oktatására és jogai biztosítására vonatkozó javaslatát.

A média munkatársai előtt a főtitkár elmondta, hogy a kárpátaljai magyarság kérdésköre felmerült a Volodimir Zelenszkijjel folytatott négyszemközti megbeszélésen. Ez a probléma ugyanis erősen nyugtalanítja Magyarországot, amely tagja a NATO-nak.

Stoltenberg kijelentette, valamennyi tagország osztja a magyar álláspontot, és épp ezért azt Ukrajnának is szem előtt kell tartani.

Most tehát minden Ukrajnán múlik, szögezte le a NATO főtitkára, aki még hozzátette, hogy azt a választ kapta az ukrán elnöktől, hogy Ukrajna kész végrehajtani a Velencei Bizottság hét javaslata közül hatot.

(KárpátHír)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2019. november 08. 12:30
Nahát! Mi történt a NATO főtitkár agyában?
1magyar.keresztény
2019. november 02. 17:22
Az a baj, hogy annyit ér Zelenskij szava mint Poroshenkóé mindkettő Soros embere és azokkal is kellett körül vennie magát, pl.: a főügyész Ráboshápka még sosem hagyott ki egyetlen pridot amit Európában szerveznek, és ezt a majmot is kizárólag Soros kérésére nevezték ki. Az ingó biztos mivel az ukrán csatornán láttam. Ukrajnában Soros neve még nem sokat mond az embereknek viszont az ellenzéknek nagyon sokat, de jelenleg megesznek a bohócnak.
BossN
2019. november 02. 12:20
Eredményes külügyminiszterünk van.
választópolgár
2019. november 01. 12:26
a nátó életében először, hosszas unszolásra szót emelt a magyar érdekek mellett. Stoltenberger még toppantott is a lábával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik