Az Alkotmánybírósághoz fordult Lovász László

2019. augusztus 27. 19:58

Az MTA elnöke szerint az Akadémia átalakítása alkotmányellenes.

2019. augusztus 27. 19:58

Alkotmánybírósághoz fordult Lovász László az Akadémia megcsonkítása miatt – írja a HVG. Az MTA sajtótitkársága megerősítette a hírt. 

Lovász László szerint az intézményrendszer átalakítása két pontban is alkotmányellenes: a tudományos kutatás szabadságára és a tulajdonhoz való jogra vonatkozó cikkbe ütközik. 

A beadvány szövege szeptember 2-án lesz nyilvános.

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tabakur
2019. augusztus 28. 22:31
Idefigyelj kispajtás Az állam adott több mint egymillió polgárnak magántulajdont a befizetéseinek 30 %-áig. A hiányt az adófizetők közösségének kellett pótolni DE csak részben. Az állam ezektől az emberektől visszakérte a pénz egy részét és ezért állampapírt adott . Stim? Eddig remélem tiszta.Ez a magántulajdonlás olyan mint mikor egy multinak milliárdokat ad bizonyos feltételekkel a kormány . Itt is ez történt. A feltételeket a tagok teljesítették . Az állam hazug, hamis indokokkal meg verbális kényszerrel magához vonta a megtakarításokat. Aztán elbaszta magára. Az hazugság,hogy különben nem tudta volna fizetni a nyugdíjakat.Oszkóék betervezték.Ez a szöveg a hülyék hülyítésére találták ki. Most mi a helyzet barátom???!!!!!! NINCS NYUGDÍJ JÁRULÉK VISZONT VAN SZOCIÁLIS ADÓ. Ez mit jelent? azt ,hogy az adóból arra fordít a kormány amire akar nincs megjelölve mint a JÁRULÉK. Ha úri kedvük úgy tartja a befolyt adó felét akár focipályákra is fordíthatják..Ezen gondolkozz el kiscsávó.
makapaka2
2019. augusztus 28. 10:47
Az MTA átszervezése teljesen időszerű. Sokan tartották érdemi munka nélkül a markukat.
Héja
2019. augusztus 28. 10:36
Lovász forduljon inkább az istállómesterhez.
Hunyadi Mátyás
2019. augusztus 28. 09:51
Ennyi primitív hozzászólót! Elképesztő! Írni, olvasni se nagyon tudnak, de nem tetszik nekik az MTA.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!