Felfüggeszthetik Demeter Márta mentelmi jogát

2019. július 05. 09:47

A Legfőbb Ügyészség közleménye szerint a képviselő törvényi kötelezettségét megszegve, közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki.

2019. július 05. 09:47

Demeter Márta országgyűlési képviselői mentelmi jogának felfüggesztését indítványozza Polt Péter legfőbb ügyész – közölte a Legfőbb Ügyészség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a legfőbb ügyész a Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő nyomozás eredményeként tett indítványt Kövér Lászlónál, az Országgyűlés elnökénél Demeter Márta országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

A hivatali visszaélés miatt indult büntetőeljárásban a megalapozott gyanú lényege szerint Demeter Márta 2018 szeptemberében országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat a közösségi oldalán közzétette azzal a megjegyzéssel, miszerint a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította – írták. 

Amellett, hogy ez a közlés valótlan volt, Demeter Márta a törvényi kötelezettségét megszegve, közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki – olvasható a közleményben.

„Demeter Márta országgyűlési képviselő e cselekménye hivatali visszaélés bűntettének megállapítására lehet alkalmas” – írták, hozzátéve: a büntetőeljárás lefolytatására az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség.

Tavaly október 16-án Demeter Márta – aki akkor még az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának LMP-s alelnöke volt – írásbeli kérdésekkel fordult a belügyminiszterhez és a honvédelmi miniszterhez, annak kapcsán hogy a honvédség A319-es Airbusával miért utaztatták Ciprusról Magyarországra Orbán Viktor miniszterelnök lányát.

Ezt minden érintett cáfolta, s kiderült, hogy egy Orbán vezetéknevű magyar katona és – engedéllyel – családja utazott a gépen. A Fidesz Demeter Mártát feljelentette hivatali visszaélés és személyes adatokkal való visszaélés miatt.

(MTI)

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. július 06. 06:57
A mai magyarországi ellenzék embereiből HIÁNYZIK SOKMINDEN, de elsősorban az ú.n. "úriemberség" hiányzik. S ezért nem fog még jósokáig általános-országos hatalomba kerülni annak ellenére, hogy itt-ott, ezan-azon a területen részleges hatalma lehet--időlegesen, ideig-óráig. Mit is jelent ez az "úriemberséghiány"??? Semmiképpen sem az ABSZOLÚT TÖKÉLETESSÉGNEK és MAKULÁTLANSÁGNAK a hiányát persze. Hiszen emberi gyengeségek, esendőségek jogos és indokolt birálhatóságok TŐLŐLMETSZETT ÚRIEMBEREKBEN IS VANNAK! Viszont igenis jelenti: 1.) Az állhatatosság, az egyenes gerinc és a szavatartás hiányát; 2.) Az EGYENESSÉG HIÁNYÁT; 3.) A KITARTÁS hiányát; 4.) A lelki-szellemi ELEGANCIA hiányát. Főleg, és szerintem. Persze még több és szignifikáns erény hiányát is--de nekem a fentiek a legfontosabbak.
pemete jakab
2019. július 05. 20:59
Megérkeztünk az 1950-es évekbe: indulnak a koncepciós perek.
syphax
2019. július 05. 18:17
"..Orbán lánya miatt vehetik el a mentelmi jogát.."--írja a 24.hu NABAZZDMEG! Ezt van pofája írni a 24.hu-nak. Akkor, amikor a hülye Demeter Márta állitott valótlanságot--ÖNKÉNT ÉS SAJÁT SZÁNDOKÁBÓL!. Akkor amikor NEM O. lánya volt a repülőn--ÚGY NEM is NEM MELLESLEG. És ezért AZ ORBÁN LÁNYA A FELELŐS???!!! NO EZ A GANAJSÁG ÉS IDIOTIZMUS CSÚCS-CSIMBORASSZÓJA!!! Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ennyire hülyék a 24-esek! Hogy ennyirev aljasok, azt persze enélkül is tudom....
Az ajtónak támaszkodni tilos
2019. július 05. 17:55
Egy 0 %os EP párt, képviselő nélkül maradva, inkább fogja be a száját és ne rágalmazzon egy 2/3os pártot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!