Csomagtartón utaztak a lajosmizsei vonat utasai

2019. július 25. 12:27

A Budapest-Lajosmizse vonalon rendszeresen elégtelennek bizonyul az ott közlekedő motorvonatok befogadóképessége.

2019. július 25. 12:27

Olyan tömeg van a lajosmizsei személyvonatokon, hogy az utasok a Desiro motorvonat csomagtartóján voltak kénytelenek utazni – írja az Index. 

A Budapest-Lajosmizse vonalon rendszeresen elégtelennek bizonyul az ott közlekedő motorvonatok befogadóképessége. A vasútvonalon korábban nagyobb kapacitású, mozdonyos vonatok közlekedtek, de egy ideje a korszerűbb, ugyanakkor szűkösebb Desiro motorvonatok váltották fel őket. Az újabb vonatok viszont gyakran elromlanak, ráadásul a nyári időszakban a balatoni forgalomban is szükség van rájuk, ezért sokszor az elővárosi forgalmat bonyolító lajosmizsei vonalról csoportosítják át őket.

Még kényelmetlenebbé teszi a dolgot, hogy a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között jelenleg vágányzári munkák folynak, ezért a Lajosmizse felől érkező utasoknak át kell szállniuk Kőbánya-Kispesten. A vasúttársaság vizsgálja, hogy a pályakarbantartás befejezése után mely vonatokra állíthat be nagyobb kapacitású vonatokat. 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2019. augusztus 08. 10:46
Csomagtartón? Álmosak voltak, hogy felmásztak és betuszkolták magukat? Egy állóhelynyi hely sem volt? Ja, nem akartak állni. Szerintem ez így hazugság. Azt el tudom képzelni, hogy egy-két olyan jellemzően ki vagyok ha én nem fiatalka felmászott mert nem akartak állni, és mert jó buli, de nehogy azt mondja már valaki, hogy ez tömeges lett volna.....
IV. Fawkes
2019. július 25. 14:03
Sokkal több értelme lenne a 142-es rendberakásának, mint a 29-es villanyosításának. Főleg úgy, ahogy akarják, gyakorlatilag kettévágva a vonalat, meg Füredet.
Párhuzamos különvélemény
2019. július 25. 14:03
Bezzeg a régi szép gyurcsányi időkben! Akkor mennyire rendben volt a vasút! Ja, nem.
olali
2019. július 25. 13:40
ezmiez?bicikli?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!