Tudta, hogy az űrhajózás is rasszista és szexista? – az Alapjogokért Központ sajtószemléje

2019. július 26. 11:19

Az Alapjogokért Központ nemzetközi sajtószemléje a politikailag korrekt hírekről. Nem-bináris, vécék, meleg mesék, Trump miatt lelkibeteg hispán nők, nőellenes űrkutatás.

2019. július 26. 11:19
null

Az Alapjogokért Központ összefoglalója

Sokan máig az emberiség által elért legnagyobb eredménynek tartják, hogy a Földet elhagyva kiléptünk az űrbe, majd később bátor asztronauták a Holdat is meghódították. Nos, a legújabb tényfeltáró írások egyértelműen bizonyítják, hogy mindez hazugság. Hiszen az események nagy részében fehér férfiak voltak a főszereplők – ők pedig eredendően bűnös fajzatok. A New York Times által a témában közölt első írás feltárja, hogy a NASA tudatosan mellőzte a nőket az űrprogramok tervezése és végrehajtása során, ennek következtében pedig a ma már hősként tisztelt asztronauták között alig akadt nő.

A második vonatkozó NYT-cikk még ennél is tovább megy: bemutatja, hogy amíg

az USA űrkutatása a nemi sztereotípiák és a rasszizmus béklyójában vergődött,

addig Hruscsov nagyszerű Szovjetuniója nemcsak gyári munkásnőből lett kozmonautákat küldött az űrbe, de ázsiai és fekete űrhajósokat is. Ezek fényében nyugodtan mondhatjuk, hogy ha Amstrong és Aldrin Holdra szállásával az űrversenyt el is veszítette a Szovjetunió, az erkölcsi győzelem mindörökre az övék marad. Ha pedig valaki azt hinné, hogy az USA mára már meghaladta bűnös múltját, téved.

A Huffington Post részletes riportban taglalja, hogy a gazdag fehér amerikaiak nem átallják a feketék ellen használni a segélykérő vonalat: a 911-re ugyanis hatalmas számban érkeznek feketék elleni bejelentések. Ha pedig most azt gondolná, ez abból adódik, hogy a feketék között sok a bűnelkövető, szégyellje magát! A valóság éppen ennek ellenkezője: a bűnügyi nyilvántartásokban csak azért felülreprezentáltak a feketék, mert a fehérek színtiszta gonoszságtól vezérelve csip-csup ügyekhez is kihívják a rendőröket, ha az elkövető fekete.

Mindez persze egyáltalán nem meglepő egy olyan országban, amelyik Donald Trumpot választotta elnöknek. Róla már többször megírtuk, hogy a világ leggonoszabb embere, aki egyszerre hímsoviniszta, rasszista és ostoba is. Nemrégiben azonban olyan tudományos bizonyítékok láttak napvilágot, amelyek egyértelműen bizonyítják: az eddig elképzeltnél is sokkal súlyosabb a helyzet. Trump ugyanis egyfajta fordított távgyógyító módjára úgy betegíti meg az embereket, hogy nem is kell találkoznia velük. A Washington Post által publikált adatokból teljesen egyértelmű, hogy az elnök célkeresztjében lévő latinó nők annyira szoronganak Trump politikája miatt, hogy köreikben szignifikánsan megnőtt bizonyos egészségügyi problémák előfordulása. Persze adódik a kérdés:

Trump valóban egyszemélyben lenne felelős a spanyolajkú amerikai nők millióinak szenvedéséért?

Véleményünk szerint az őt hatalomba juttató fehér férfitársadalom minden egyes tagja társtettes, akiknek büntetése nem maradhat el!  A cikk végül arról is említést tesz, hogy nagy erőbedobással folynak a kutatások számos tudományág képviselőinek bevonásával annak érdekében, hogy kiderítsék, milyen hatással van Trump elnök hivatalviselése a fiatalok, nők, és LMBT₩¥€+ közösségek egészségi állapotára.

Persze a választ már most is pontosan tudjuk, a fiatalok tekintetében legalábbis biztosan. A Huffington Post beszámolójából ugyanis kiderül, hogy számos amerikai iskolában már annyira sok gyerek szenved mentális betegségektől, hogy a tanárok kénytelenek orvosi igazolás hiányában is elengedni őket az órákról. A fentiek fényében csodálkoznánk, ha kiderülne, hogy ezen megbetegedések mögött is Trump elnök áll? Ugye, hogy nem.

Azért van még remény Amerikában is, de persze nem mindenhol. A kaliforniai Berkeleyben például végre értelmes dolgokkal foglalkozik a városvezetés: a cél a nyelv teljes megreformálása. Újbeszélül tanuló olvasóinknak persze nem okoz meglepetést, hogy például a „férfierő” helyett ezentúl „emberi erőfeszítés” a megfelelő szóhasználat, a „várandós nő” kifejezést pedig a „várandós munkavállaló” váltja majd.  Az újbeszél szépségeivel még csak most ismerkedők további hasznos tippeket kaphatnak a Pink News írásából.

Bár az előző hír „csupán” egy remek helyi kezdeményezésről tudósít, a Gay Star News írása bolygónk egészének reményt kínál. Történt ugyanis, hogy az egyre népszerűbb, óvodások oktatására szolgáló Hopster alkalmazás fejlesztői észrevették, hogy

a programon keresztül elérhető tanmesékben alulreprezentáltak a szexuális kisebbségekhez tartozók.

Nosza neki, több sem kellett a haladó programozóknak, tüstént nekiláttak a probléma orvoslásának, így mostanra minden óvodás számára elérhetőek a valódi értékkel bíró tartalmak is. Így például megnézhetik, mennyire boldog a kis James, akit örökbe fogad egy homoszexuális pár; hogyan ismerkedik és esik szerelembe egymással két nő; illetve Stuart nemi identitáskeresését is végigkövethetik. Természetesen a Pride hónap sem kerülhetett ki az indoktrinációból, a csöppségek megtanulhatták a „Szeretet az szeretet” című LMBT%~ä-himnuszt is. Mondjuk mi hogy van még remény, csak kicsit kreatívkodni kell érte.

Igaz ez akkor is, ha a maradi propaganda folyamatosan azon dolgozik, hogy lejárassa a valóban fontos célokért harcolókat. Így járt például a gendersemleges mosdók kötelező bevezetéséért küzdő angol politikus, David Smith is. Middlesbrough városi tanácsának büszke tagja arra építette politikai karrierjét, hogy

a város valamennyi középületében meghaladják a férfi-nő visszataszító bináris kódot megjelenítő WC-kialakítási gyakorlatot.

Hát létezhet ennél nemesebb cél? Ugye?! És a maradi média nem ezen szent cél kapcsán tudósít Smith áldásos munkájáról, hanem azon hír kapcsán, hogy nemrégiben kilenc rendbeli kiskorúak ellen elkövetett szexuális zaklatás miatt emeltek vádat ellene – a hallatlan gyanúsítgatás részleteiért kattintsanak a Life Site News írására.

Kultúra rovatunkban a bemutatjuk a klasszikus Hamupipőke opera queer-alapokon nyugvó feldolgozását, amelyben a címszereplő nem a szőke hercegbe szeret bele, hanem gonosz mostohája szobalányába, tech rovatunkból pedig kiderül, vajon kirekesztők-e az emojik.

Ezekről és sok más érdekességről is olvashatnak az Alapjogokért Központ rendhagyó sajtószemléjének aktuális számában.

Rajta hát!

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hajduj
2019. július 27. 09:24
Ha valakinek még vannak bizonytalan gondolatai arról, hogy miként működik a sztálini kommunista rendszer, akkor ezt a cikket gondosan tanulmányozza. Ha a felháborodása elmúlik, akkor íme a kristálytiszta nácizmus=kommunizmus=liberalizmus. A fenti három ördögi tervnek a lényege egy és ugyanaz, ne tessenek elveszni a részletekben.
pacal
2019. július 26. 18:00
niggerek meg buzikat az űrbe! én támogatom.
balbako_
2019. július 26. 16:22
Világos Amstrong helyett egy muszlin néger nőt kellett volna fellőni. Ha már a hiba megtörtént javaslom, hogy Neil Amstrongot töröljék a holdra lépők közül helyette Fatime Amstrongot nevesítsék és propagálják a jövőben.
I_Isti
2019. július 26. 14:54
“Tyereskova a súlytalanságot fizikailag és pszichikailag nehezen viselte, ebből a szovjet szakemberek arra következtettek, hogy a női szervezet kevésbé alkalmas az űrrepülésre.[1]” Naja...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!