Merkel: Jelképes jelentőségű, hogy Európa napján tanácskoznak az unió jövőjéről

2019. május 09. 13:08

„Olyan intézkedéseket akarunk hozni, amelyek segítenek megőrizni a jólétet, biztonságot. Ugyanakkor meg akarjuk őrizni az európai értékeket is, amelyeket az EU-n kívül is népszerűsíteni akarunk” – mondta érkezésekor a német kancellár.

2019. május 09. 13:08

Jelképes jelentőségűnek nevezte Angela Merkel német kancellár csütörtökön, hogy a román uniós elnökség idején az erdélyi Nagyszebenben ülésezik az Európai Tanács és azt is, hogy az EU-27-ek vezetői Európa napján, a Schuman-nyilatkozat évfordulóján, és a „nagy bővítés után” tizenöt évvel tanácskoznak az unió jövőjéről.

„A véleményeink különböznek, de keressük a közös nevezőt, olyan intézkedéseket akarunk hozni, amelyek segítenek megőrizni a jólétet, biztonságot. Ugyanakkor meg akarjuk őrizni az európai értékeket is, amelyeket az EU-n kívül is népszerűsíteni akarunk” – mondta érkezésekor a német kancellár.

Az EU-tagországok állam- és kormányfői az EU-ban maradók egységét hangsúlyozó „optimista” nyilatkozatot készülnek elfogadni Nagyszebenben az unió jövőjével kapcsolatos vállalásaikról.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2019. május 09. 16:38
„Olyan intézkedéseket akarunk hozni, amelyek segítenek megőrizni a jólétet, biztonságot. Ugyanakkor meg akarjuk őrizni az európai értékeket is, amelyeket az EU-n kívül is népszerűsíteni akarunk” 1. Érdekes mondat! Olyan, mintha a jólét és a biztonság ellentétes lenne az "európai értékekkel"! Freud-i elszólás? Mert egyébként a kettő tényleg ellentétben van egymással. Jelenleg. 2. Az "európai értékeket" minek kellene népszerűsíteni Európán kívül? A nevükben benne van, hogy európaiak, Európára jellemzőek, Európára vonatkoznak. Talán USÁ-t akarunk játszani, amelyik exportálni akarja a demokráciáját? Láthatjuk, mi lett belőle: pusztulás, romlás, sírás. Angela Mengele nyilatkozata...
luzitanxaver
2019. május 09. 15:55
Szarumán hangja. Meg a bülbülmadáré.
puszika
2019. május 09. 15:39
Ez az a por amit hinteni szokott a német kancellár!!!
zakar zoltán béla
2019. május 09. 13:34
SZUhanj odébb te stasium magma!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!