Médianéző Központ: A Fidesz magasan nyeri a facebookos kampányt

2019. május 12. 11:23

Eközben a DK vált a leghatékonyabb ellenzéki párttá, a Jobbik Facebook-oldaláról naponta átlagban hetvenen iratkoznak le.

2019. május 12. 11:23

A kampánynyitányhoz képest szinte változatlan a helyzet a pártok aktivitásában a Facebookon, hiszen egy hónap elteltével sem tudta egyik ellenzéki párt még csak megközelíteni sem a Fidesz által kiváltott aktivitást a közösségi médiában” – írja friss elemzésében a Médianéző Központ, hangsúlyozva: a kormánypárt az összes interakció több mint felét tudhatja magáénak, míg az ellenzéki térfélen egyedül a Gyurcsány-párt esetében tapasztalható számottevő aktivitás, ezzel pedig a Demokratikus Koalíció vált a leghatékonyabb ellenzéki párttá.

Az elemzés szerint a választási kampány kezdete óta összesen 1 millió 300 ezer interakciót váltottak ki a vizsgált hat párt bejegyzései a Facebookon. A Fidesz 684 ezer interakciót, azaz az összes felhasználói reakció több mint felét tudhatja magáénak (51 százalék). A kormánypárt szemmel láthatóan felpörgeti aktivitását a közösségi médiában, hiszen az elmúlt két hétben már 62 százalékát tette ki a kiváltott interakcióinak száma az összes vizsgált párt bejegyzéseire adott reakcióknak.

Egy hónappal ezelőtt még fej-fej mellett volt a Demokratikus Koalíció és a Jobbik, a célegyenesre fordulva a Gyurcsány-párt 235 ezer interakciót gyűjtve ellépett riválisaitól és egyértelműen a leghatékonyabb ellenzéki párttá vált (DK: 18%, Jobbik: 14%, 182 ezer interakció). Az MSZP mindössze 76 ezer interakciót tudhat magáénak. A Médianéző Központ aláhúzza: a Jobbik Facebook-oldaláról naponta átlagban hetvenen iratkoznak le, míg a szocialistákat egyik napról a másikra átlagosan heten hagyják ott, igaz, Bangóné patkányozós kijelentése felgyorsította az elvándorlást.

A Jobbikot egyetlen nap alatt 326 követője hagyta faképnél a Facebookon, miután Gyöngyösi Márton és Ujhelyi István közös interjút adott, ahol a szocialista politikus azt javasolta a Jobbik frakcióvezetőjének, hogy legyenek harcostársak.


Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nuttika
2019. május 12. 19:39
Semmi gond. Jövőre beköltözik a másik szomszédodba Ahmed.
Edvind Johnsson 4.0
2019. május 12. 18:47
Nem kampányt, hanem választást kell nyerni.
Akitlosz
2019. május 12. 18:15
"Médianéző Központ" Ezzel lehet pénzt keresni? Ki fizeti őket azért, hogy a médiát nézzék? Gyanítom, hogy nem a piacgazdaság, hanem az adófizetők.
matykox
2019. május 12. 17:25
"...ahol a szocialista politikus azt javasolta a Jobbik frakcióvezetőjének, hogy legyenek harcostársak." Na, ettől már csak az lenne hatékonyan jobbikosabb, ha maga Lenin eftárs tenné ezt a javaslatot Gyöngyösi gyermeknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!