Magyarország segít a nigériai keresztényeken

2019. május 13. 20:27

Hazánk a terroristák által lerombolt oktatási infrastruktúra újjáépítését támogatja.

2019. május 13. 20:27

A kereszténység a legüldözöttebb vallás, de Magyarország kiáll az üldözött keresztények mellett – erről beszélt Azbej Tristan, a Miniszterelnökség államtitkára a nigériai keresztény egyházi vezetők részvételével tartott hétfői rendezvényen, Budapesten.

Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkárság vezetője elmondta: világszerte negyedmilliárd keresztény szenved diszkriminációt a hite miatt, ám a nyilvánosságban erről alig esik szó.

Miközben a márciusban az új-zélandi Christchurch két mecsetében elkövetett merénylet félszáz muszlim áldozatára az egész világ megrendülten és együttérzéssel gondolt - nagyon helyesen! -, addig az akkoriban Nigériában keresztény hite miatt meggyilkolt 120 áldozat emlékét nem ápolják. Sőt vannak, akik igyekeznek bagatellizálni a merénylet keresztény jellegét – jegyezte meg Azbej Tristan.

Hozzátette, az üldözött keresztények ügyében azonban nincs helye a köntörfalazásnak, politikai korrektségnek. A 21. század egyik legelhallgatottabb tragédiája az üldözött keresztények ügye, pedig ők is érnek annyit, mint más áldozatok – fogalmazott.

Magyarország segít

Az államtitkár közölte:

Magyarország keresztény ország, a magyar kormány történelmi hivatása pedig az, hogy megvédje kultúráját, határait, a családokat.

A magyar kormány kiáll az üldözött keresztények mellett, ám a szép szavak ehhez nem elegendőek, tettekre van szükség. Erre szolgál a Hungary Helps program – tette hozzá.

Azbej Tristan kitért arra: a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, és nem a bajt idehozni. A magyar kormány a Hungary Helps program keretében már több ezer üldözött keresztény családnak segített. Így például egymillió euróval támogatta a Boko Haram elnevezésű szélsőséges iszlám szervezet által lerombolt nigériai oktatási infrastruktúra újjáépítését – ismertette az államtitkár.

Kiemelte: Magyarország segíteni fog keresztény testvéreinek, ahogy eddig is tette.

A „Tövisek közt növekedve, keresztény hitvallók küzdelme muszlim többségű környezetben: a sokotoi egyházmegye története” című rendezvényen részt vett Matthew Hassan Kukah, a nigériai sokoto egyházmegye püspöke, Dacholom Datiri, a Church of Christ of Nigeria elnöke és Hölvényi György EP-képviselő.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. május 15. 05:29
Mi nem SZÖVEGELÜNK: TESZÜNK. EZ AZ IGAZI KERESZTÉNYSÉG! Segítettünk eddig is és segiteni fogunk a jövőben is. Mások--az EU tagállamok zöme--EZT NEM TESZI, csak ideologizál, okoskodik és osztani próbálja az észt. Mi--hála Dr.Orbán Viktor Miniszterelbök Úrnak--"enni adunk az éhezőknek, inni a szomjazóknak, felruházzuk a mezíteleneket..."
balbako_
2019. május 14. 06:58
Ellentétben az Unióval mi teszünk és nemcsak dumálunk.
Bell & Sebastian
2019. május 14. 00:21
Ó, de butáknak tetszenek lenni! Ha pénz mellé vagy helyett szétosztanak a keresztények közt mondjuk 20, ingyenes helyet valamelyik magyar egyetemre, akkor ez a segítség megfelel a legkényesebb ízlésnek is, mert ismeretlen adja oda ismeretlennek. Egy valódi befektetés a jövőbe! És azt honnan tudja ilyen jól mindenki, hogy nem ez történik?
kunfia
2019. május 13. 23:35
Ide nekünk a nigériai magyarokat! Kicsit négerek,kicsit nem idevalók,de a miénk:DDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!