Biztonsági szolgálatot hoz létre a TEV?

2019. május 29. 08:37

Elejét akarják venni, hogy Magyarországra „importálják az észak- és nyugat-európai antiszemitizmus terjedő pestisét”.

2019. május 29. 08:37

Az antiszemita atrocitások megelőzésére a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) úgy döntött, egyfajta „önszerveződő biztonsági szolgálatot” hoz létre Budapesten, Belső-Erzsébetvárosban, az úgynevezett bulinegyedben - olvasható a Népszava szerdai számában.

A lapnak Szalai Kálmán, az alapítvány titkára azt mondta, elejét akarja venni annak, hogy Magyarországra „importálják az észak- és nyugat-európai antiszemitizmus terjedő pestisét”, és mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy biztonsági szempontból „Budapest ne váljon olyan hellyé, mint némelyik nyugati nagyváros”.

Az újság felidézte, nemrég A Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány kuratóriumi elnöke, Szabó György azt nyilatkozta a Népszava online felületén, hogy rendszeresen történnek verbális atrocitások a VII. kerületben. A szóbeli agressziót erősen ittas turisták követik el, angolul becsmérlik a zsidókat, esetenként „Heil Hitler!” - eznek. Leginkább az ortodoxokat éri impulzus, mert ők viseletük alapján jól beazonosíthatók.

A biztonsági szolgálatról szóló elhatározás nem kizárólag Szabó György jelzései alapján született, de szerepet játszottak a folyamat felgyorsításában. Jelenleg a részletek kimunkálása folyik, várják az önkéntesek jelentkezését. A TEV-es szolgálat a tervek szerint együttműködik majd a rendvédelmi szervekkel – írja az újság.

(MTI)

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2019. május 29. 20:39
hangosan szidják a zsidókat? erre a tevnek joga lesz erőszakkal fellépni? mer ha lemarhaangolozzák őket ellenlépésként, addig rendben, mondjuk azt se egyenruhában. elbaltázott világ ez. és az hogy melyik a félelmetesebb és a szubjektív érzéseket hogy hagyhattuk mások alapjogainak megtagadásához vezetni, arra a szokásos szomorú válasz van, mi birkák, ők farkasok.
néhai Ch.Pilot
2019. május 29. 18:14
Nyilván jó kapcsolatokat ápolva a MOSZAD-dal...
Türelem
2019. május 29. 15:42
Ez akaratlanul, minden jó szándék ellenére is túl magas labda, s jogilag is vitatható. A Magyar Gárda vitathatatlanul s jogtalanul félelmet generált a cigányság körében. De amennyiben ezt a biztonsági szolgálatot létre lehet hozni, akkor ennek alapján a cigányok, a magyarok, a magyarországi összes nemzetiség teljesen jogosan létrehozhatja analóg biztonsági szolgálatát. A biztonság egyformán megillet mindenkit felkiáltással. A másik, mely törvényi felhatalmazás alapján intézkedne ez a szolgálat? Amennyiben életre kelhetnek ilyen típusú véderők, akkor az már a törvényesség végét jelentheti. A rendteremtésre, az antiszemita megnyilvánulások megelőzésére, megszüntetésére, szankcionálására a rendőrség és szükség esetén a TEK hivatott. S még egy, egy ilyen szolgálat csak növelné az antiszemitizmust. Már csak apró zárójelben annyit, hogy az ide érkező, s antiszemita kijelentéseket tevő nyugat-európai fiatalok egyfajta indikátorai a nyugat-európai demokráciák szétesésének. Annak, hogy a zsidó balliberális, s a nevében kereszténydemokrata nyugat-európai elit kitárta a kapukat a korlátlan muszlim migráció előtt, Rákosiék alatt nem látott cenzúrát vezettek be az élet minden területén, az emberek nem mondhatják el szabadon a véleményüket. Ide jönnek, olcsón ihatnak, s itt beszélhetnek anélkül, hogy másnap kirúgnák Őket a munkahelyükről. Az igaz, hogy aljas dolog zsidózni. Kérdezem, a TEV megalakította németországi tagozatát? Német kormányzati szinten felszólítják a zsidó embereket, hogy az utcán ne hordjanak kipát - igaz visszavonták -, de ez felháborító. S akkor Orbánt, a magyarokat vádolják antiszemitizmussal.
Shlomo Morel, egy igaz ember
2019. május 29. 13:15
Egyetértek a kezdeményezéssel, az antiszemitizmus elleni harc minden problémánál fontosabb, szent háború, a holokausztból tanult az okos zsidóság, és többé nem hagyja magát. Addig tökéletesen asszimilálódott a magyarságba, hasznos tagjai voltak a zsidók a társadalomnak, orvosok, munkások, vállalkozók, tanárok, ügyvédek, amit így köszönt meg az ország népe. Egyedül vagyunk az irigy nemzetekkel szemben, csak magunkra és egymásra számíthatunk. Eztán mi is átgázolunk bárkin az érdekeinkért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!