Szakértő: Csak a kis pártok érdeke a közös lista az EP-választáson

2019. április 04. 09:31

Teljes ellenzéki összefogás esetén valószínűleg nagyon sok baloldali választó nem menne el szavazni, és a pártok így támogatókat veszítenének – mondta Farkas Örs politikai elemző.

2019. április 04. 09:31

Farkas Örs politikai elemző szerint csak a kis pártoknak érdeke a közös EP-lista, ezzel próbálnak mandátumokat szerezni az Európai Parlamentben. 

A szakértő az M1 aktuális csatornán csütörtökön azt mondta, azoknak a pártoknak, amelyek önállóan is képesek megszerezni az ötszázalékos támogatottságot, nem érdekük, hogy más párttal összefogjanak.

Teljes ellenzéki összefogás esetén valószínűleg nagyon sok baloldali választó nem menne el szavazni, és a pártok így támogatókat veszítenének – tette hozzá.

Hangsúlyozta: az ellenzéki pártok azért indulnak külön listán, mert szeretnék megméretni magukat, és az önkormányzati választásokra készülve felmérni az erőviszonyokat. 

Farkas Örs kiért arra is, hogy a Liberálisok szerint még nem késő, hogy az ellenzéki pártok közös listát állítsanak. A Liberálisok mellett az LMP-nek, Magyar Kétfarkú Kutyapártnak és a Momentumnak is nehézséget okozhat az ötszázalékos támogatottság elérése a Nézőpont Intézet legutóbbi közvélemény-kutatása szerint – jegyezte meg.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fraktoaster
2019. április 04. 12:40
Ha közös listát állít mondjuk 7 párt, akkor 35% lesz a küszöbjük? Mert, ha igen, akkor az eléggé mindent vagy semmit lenne.
Mich
2019. április 04. 12:03
... közben az egész libsi+bolsi+náci katyvasz veszt rajta...
brabant89
2019. április 04. 11:43
"A szakértő az M1 aktuális csatornán csütörtökön azt mondta, azoknak a pártoknak, amelyek önállóan is képesek megszerezni az ötszázalékos támogatottságot, nem érdekük, hogy más párttal összefogjanak." Tehát a Fidesznek sem érdeke összefogni a KDNP-vel, seggnyaló?
zakar zoltán béla
2019. április 04. 11:24
Farkas Örs egy nagyon értelmes, hozzáértő fiatal szakember!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!