Orbán: A baloldal hasznos idiótái a Néppárt megosztói

2019. március 02. 20:46

A miniszterelnök a német Welt am Sonntagnak adott interjút, amiben kifejtette: „A támadás balról jön, és nem azért, hogy minket, hanem hogy a Néppártot gyengítse”, ez pedig maga a szalámitaktika. Arról is beszélt: a Fidesz kampányában hamarosan Frans Timmermans kerül a fókuszba.

2019. március 02. 20:46

Interjút adott a Welt am Sonntagnak Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Kifejtette: a baloldali támadás nem a Fideszt, hanem az Európai Néppártot gyengíti, ha pedig a Fidesz már nem lesz ott, akkor az olaszokat, aztán az osztrákokat veszik elő. „Ezt hívják szalámitaktikának.”

Orbán arról is beszélt: „Nem mindenki érti ezt meg, de a politikai szakirodalomban az ilyeneket Lenin nyomán hasznos idiótáknak nevezik”, akik mások, az ellenfelek hatalmi taktikáit szolgálják. A lap kérdésére megerősítette: igen, hasznos idiótának tartja azokat, akik az Európai Néppárt megosztására játszanak.

A miniszterelnök elmondta: jön a fideszes EP-kampány újabb fázisa, amiben Frans Timmermans lesz a plakátokon Juncker helyett. Orbán Timmermanst Soros szövetségesének nevezte a holland uniós biztost.

Összesen 587 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. március 04. 14:17
Én szivesebben fizetek X forintot bármire egy olyan kassai vagy kolozsvári magyarnak--és szivesebben segitek is NEKI--mint egy olyan, mondjuk Magyarországon élő, ls legyünk nagyvonalúak: DOLGOZÓ arab fogorvosnak, aki, teszem azt Szegeden végezte az orvosegyetemet, ide nősült és ittrekedt. Számomra az, hogy valakinek a DÉD vagy ÜKNAGYAPJA teljes életét Magyarországon élte, meg mondjuk a nagyapja is a fél életét, s azután becsapott a Trianon s ő--a normál nagyapa-- mondjuk Rozsnyón vagy Nagyszalontán "rekedt" SOKKAL NAGYOBB MAGYAR ÉRTÉK, minthogy egy arab fogorvos itt "megalkotott" 3000 db fogprotézist. Ez felfogás dolga, de AZ ÉN FELFOGÁSOM EZ és ILYEN.
Berecskereki
2019. március 04. 09:31
A történések egyértelműen igazolják, hogy a mai magyar ellenzéket a cselédtempó jellemzi. Mindig kell olyan külső hatalom akit kiszolgálnak, akitől várják a hatalomba való juttatásukat, maradásukat. Ez a cselédtempó jellemzi itt a fórumon azokat is, akik bármit tesz a kormány negatívumként állítják be. Röviden, hazudnak reggel délben meg éjszaka.
Berecskereki
2019. március 03. 23:14
Ugye az EU csatlakozás témájából indult a vita. Koronaszep állította, hogy a népszavazáson a többség a csatlakozás mellett szavazott. Erre válaszoltam és példaként az országgyűlési választásokat hoztam fel, amelynél sokan azt állítják a Fideszre csak valamivel több, mint negyede szavazott. Erre írtam, hogy ezt a logikát akkor fogadjuk el az EU csatlakozás népszavazásánál. Ehhez rendeltem számokat, százalékokat. Nézzük másként az EU csatlakozás népszavazásának eredményét. Jelenlegi jogszabályi rendelkezés: "Az országos népszavazás akkor érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott. Eredményes országos népszavazásról pedig akkor beszélhetünk, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott." Az EU csatlakozási népszavazáson a választásra jogosultak 45,62 %-a vett részt, vagyis a népszavazás az idézetben foglaltak figyelembevételével nem volt eredményes. Kiemelve; összes választópolgár Az általam írt 38 % és a 62 % is az összes választópolgárra vonatkozik. Az összes választópolgárból 38 % szavazott igennel. Visszatérve a bevezetőre, nem igaz állítás, hogy a többség igennel szavazott. Csak úgy igaz, hogy a szavazáson résztvevők többsége szavazott igennel.
syphax
2019. március 03. 18:03
A Fidesz-t nyugodtan ki lehet zárni bárhonnan--AZ NEKI HASZNÁL! A Fidesz-t bárhol benn is lehet tartani akár--NEKI AZ IS HASZNÁL! Ennyi a LÉNYEG!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!