Lezsák Sándor: A Nemzeti Fórum a Fidesz hű szövetségese

2019. március 02. 16:57

Lezsák Sándor, az MDF egykori tagja, jelenleg az Országgyűlés fideszes alelnöke a Nemzeti Fórum közgyűlésén szólalt fel. Ahogy fogalmazott, a Nemzeti Fórum rendíthetetlen szövetségese a Fidesz-KDNP-nek, amely kétharmados többségével az egyetlen, a migrációs válságnak ellenállni tudó politikai erő.

2019. március 02. 16:57

Az Országgyűlés fideszes alelnöke a Nemzeti Fórum közgyűlésén felszólalva úgy fogalmazott, hogy a migrációs válság folyamatos Trianont jelent Európának, egy hidegháború utáni újabb olyan nagyobb korszakot, amely szintén kulturális, ember- és területáldozatokkal járhat. 

Lezsák Sándor szerint ebben a válságban csak a kormánypártokra lehet számítani, mert az ellenzék a „politikai kapuzárás előtti pánik" jeleit mutatja, politikusai pedig csak azzal foglalkoznak, hogy helyet találjanak maguknak a hatalomban.

A politikus olyan nemzetépítő mozgalomként jellemezte a Nemzeti Fórumot, amely a lakiteleki nyilatkozat szellemében segíti a Fidesz-KNDP kormányzását. Komoly eredményükként említette, hogy a Nemzeti Fórum a közelmúltban külön munkacsoportot alakított a kormánypárti parlamenti padsorokban.

Lezsák Sándor bejelentette, megvizsgálják, hogy vissza tudják-e szerezni a Magyar Demokrata Fórum (MDF) elnevezést, amelyet ugyanakkor nem akarnak felvenni, csupán „páncélszekrénybe tennék". Az MDF-nek ugyanis egyszeri és megismételhetetlen történelmi léte van; indokolta. 

Bíró Zoltán, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (Retörki) főigazgatója köszöntőjében úgy fogalmazott, az MDF nem véletlenül nyerte meg a rendszerváltó akarat mérkőzését, ugyanakkor később „euroatlanti mámorban és nyugati diktátumok közepette" eltávolodott eredeti, Lakitelken megfogalmazott szándékától. Az MDF alapítóelnöke a történelem legszínvonaltalanabb ellenzékének nevezte a jelenlegit, ugyanakkor arra figyelmeztette a hallgatóságot, nem árt vigyázni, mert bár kicsik és jelentéktelenek, nyugati támogatóik nagyok és erősek.

(MTI)

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bihari Hunor
2019. március 03. 11:35
Jó LÁTLELETET adnak hozzászólásaik az ellenzék szellemi állapotáról. Amint az is, hogy a Madiner balos olvasói mára odáig süllyedtek, hogy úgy vetődnek ezekre az álpofás trollokra, az egyre durvább, lumpenebb, EMBERTELENEBB beszólásaikra, mint éhtyúk a takonyra. Ennyi maradt a baloldalból? IDE SÜLLYEDT MÁRA A BALOLDAL?
VESZ ÉSZ
2019. március 03. 07:10
Íme így épül le agyilag teljesen,egy embernek indult politikus,ha hatalom és sok sok pénz közelébe kerül.Ha bele gondolok mindig is gazember volt,csak most bújt elő az igazi jelleme,ami leginkább a patkányra hasonlít.
Robur
2019. március 03. 00:56
Seggnyaló féreg!
koronaszepe
2019. március 02. 20:55
A Nemzeti Fórum nem létező erő, még annyira sem, mint a KDNP. Nem értem, azaz, dehogy nem, mi szükség van erre? Ettől nem lesznek többen darabra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!