Eggyel kevesebben a közös ellenzéki polgármesterjelöltek listáján

2019. március 27. 11:39

Az Index megtudta: Szalma Botond nem lesz az ellenzéki pártok jelöltje Újpesten.

2019. március 27. 11:39

Az újpesti ellenzék polgármesterjelöltje visszalépett, Szalma Botond mégsem kíván indulni a választáson – tudta meg az Index. Szalma a portál megkeresésére azt mondta, családi okok állnak a döntése mögött. Az immár volt polgármesterjelölt kijelentette: példaértékűnek tartja az ellenzék teljes körű együttműködését, továbbra is „teljes mellszélességgel” támogatja a Fidesz leváltása érdekében, de nem tud benne részt venni. A családi okokat nem kívánta részletezni, de az Újpesti Hírmondónak elmondta: mint mindenki másnak, neki is a családja biztonsága az első. 

Időközben az ellenzéki pártok helyi szervezetei egy közleményt adtak ki, amelyben megerősítették, hogy egyesítik erőiket az októberi győzelem érdekében – ismertette az Index. A szintén az Újpesti Hírmondóban megjelentek szerint azt írták, hogy „a továbbiakban is egységesen, egy polgármesterjelölttel, közös listával és minden önkormányzati körzetben egy képviselőjelölttel kívánnak indulni a fideszes rezsim jelöltjével szemben”. Arra kérik a választópolgárokat, hogy fogadják el Szalma Botond döntését, és továbbra is támogassák a széles körű együttműködést.

Szalma régóta politizál Újpesten, de a neve akkor vált ismertté az országos politikában, amikor a KDNP budapesti elnökeként lemondásra szólította fel Schmitt Pál államfőt a plágiumügye miatt. Ismeretes, akkor a KDNP elhatárolódott Szalma nyilatkozatától. A KDNP akkor is eljárást indított ellene, amikor Wintermantel Zsolt ellenében indult a 2014-es önkormányzati választáson. Végül 2018-ban lépett ki a kisebbik kormánypártból. Pár hete jelentette be több ellenzéki párt, hogy őt választották közös jelöltjüknek, ebből lépett most vissza.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vidėken újrakezdő
2019. március 28. 03:53
Nocsak! A gimis KISZ-titkár! Botondka megint nyüzsög.
Pelbi
2019. március 27. 17:28
Újpesten nincs egy valóban tehetséges , vezetni képes ellenzéki politikus.
zakar zoltán béla
2019. március 27. 16:02
Ritka ocsmány alak: Néhányszor láttam az atv-n! Úgybeszélt mintha ő lenne Einstein, s annak hegedűje is. Pedig csak egy felfuvalkodott senki, mint Lukácsi Zseni Katalin!
matykox
2019. március 27. 14:04
A képen Ceausescu reinkarnációja látható?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!